Vergaderen? Ga Wandelen!

0  comments

6 Delige miniserie voor meer productiviteit

Opgelet! Deze 6 TED talks kunnen je productiviteit verhogen. Elk van deze 6 presentaties bevat tijdbesparende tips zodat jij meer tijd hebt om te doen wat je graag doet.

Wandelen voor meer productiviteit

Je kan er niet meer aan ontsnappen. Langs alle kanten zie ik initiatieven opduiken over wandelen als nieuwe aanpak voor meer productiviteit. Er zijn nog veel meer voordelen en dat is wat deze TED talk van Nilofer Merchant duidelijk maakt. Je kan deze bekijken met Nederlandse ondertiteling.

Ook de wetenschap heeft er al op gewezen, we bewegen te weinig. Nooit eerder zaten mensen zoveel uren als vandaag. We zitten maar liefst 9,3 uur per dag, terwijl we er maar 7,7 slapen. Dit heeft een negatieve invloed op onze gezondheid. Dit is iets waar we nooit echt bij nadenken. Bij mensen die bureauwerk doen zijn we gewoon dat ze de hele dag zitten. Iedereen om ons heen doet dat, dus vinden we het normaal.

Ook verscheen er onlangs een artikel in de pers dat we tegen 2030 met een obesitas-epidemie zouden zitten in Europa. Nilofer Merchant haalt in deze talk nog meer, engere, gezondheidsproblemen aan.

Wat heeft je gezondheid nu te maken met productiviteit?

Vergaderen? Ga wandelen!

Je weet al dat vergaderingen vaak niet productief zijn naar mijn mening. Daarom verscheen eerder al een artikel met 5 praktische tips om vergaderingen te vermijden. Door al wandelend te vergaderen kan dit omgekeerd worden. Vrij van technologische onderbrekingen, je laptop meezeulen is niet evident en zelfs op het scherm van je telefoon kijken tijdens het wandelen is niet aan te raden. Dat wil zeggen dat deelnemers meer bij de zaak zijn en minder afwijken van het onderwerp.

Het lijkt een tegenstelling, werken aan je gezondheid en voldoen aan je verplichtingen door productief te zijn. Bij wandelende vergaderingen verzaak je niet aan je verplichtingen en ben je toch bezig met je gezondheid.

Bovendien blijkt dat door letterlijk out-of-the-box te komen, je ook meer out-of-the-box ideeën krijgt tijdens vergaderingen. De frisse lucht geeft ruimte voor een frisse kijk en meer originele ideeën.

Is dat niet raar?

Ja, het doet een beetje raar aan, het is nieuw en onwennig. We zien vandaag echter al bedrijven waar dit soort vergaderingen normaal is en mensen zelfs actief op zoek gaan naar nieuwe wandelingen in de buurt. Een goede tip is overigens om de lengte van de wandeling af te stemmen op de voorziene duur van de vergadering.

Steve Jobs was beroemd voor zijn wandelende gesprekken. Wanneer Apple ‘Ping’, een muzikaal sociaal netwerk, probeerde te lanceren werd hij al wandelend gezien met Mark Zuckerberg om hier over te spreken.

Barack Obama eindigt zijn werkdag vaak met een wandeling rond het witte huis met zijn stafchef. Op het einde van de wandeling jogt hij meestal nog even rond het zuidelijk gazon voor hij samen met zijn gezin aan het diner begint.

Ga jij ook wandelen?

Wandelende vergaderingen zijn geweldig voor de betrokkenheid en het welzijn van medewerkers. Ze brengen je creatieve sappen aan het stromen en nemen je mee, buiten je gebruikelijke context, wat je helpt te innoveren

Wat denk jij van dit nieuwe fenomeen: wandelende vergaderingen? Deel het in de commentaren onder dit bericht.


Tags

TED Talk, Vergaderen, wandelen


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.