Hallo, Ik ben Peter Willekens

Oprichter van 'Peter Willekens - TIME Booster', bedenker van 'De Productivity Boost Day' en 'De Time Management Reis' en overtuigd netwerker.


Het is mijn missie om jou als bedrijfseigenaar te helpen om weer strategisch aan je bedrijf te werken in plaats van hard te werken in je bedrijf.


Het is mijn overtuiging dat productief en efficiënt werken allemaal draait om je manier van werken te veranderen. De oplossing ligt niet in harder werken.


Mijn motto is:

Haal de kapitein uit het ruim van zijn schip en begeleid hem weer naar het roer.

De meest effectieve productiviteit tips rechtstreeks tot bij jou

Het is niet eenvoudig om overzicht te houden over alle tips, alle activiteiten en andere weetjes. Daarom maak ik het je makkelijk,

in een samenvatting krijg je een overzicht vanwaar je kan doorklikken naar wat je op dat moment het best kan gebruiken.

BEVESTIG AUB

Mijn aanpak is net iets anders dan die van de meeste "experts"

Ik geloof niet in een predikende aanpak. Ik geloof wel in de pragmatische aanpak. Kijken waar je vandaag staat en van daaruit kijken wat je moet doen om je doelen te bereiken. En dan heel praktisch aan het werk gaan.

Ik weiger te werken met klanten die niet willen implementeren. Het is maar door actie te nemen op wat je leert dat er ook effectief iets kan veranderen. Die verandering help ik je in je bedrijf te brengen.

Ik geef heel veel informatie weg, meer dan veel van mijn collega's die voor deze informatie vaak geld vragen. Daar kan jij je voordeel mee doen. Denk aan e-boeken, quizzen, artikels en trainingen.

Ik weet dat er heel veel informatie te vinden is. Daarom weet ik ook dat alles wat ik publiceer waardevol moet zijn. Als je benieuwd bent, hier is meer over mij.

Ik kan niet zeggen dat ik van uit een heel grote pijn gekomen ben tot wat ik doe vandaag. Voor mij zijn er twee manieren dat mensen tot een specialiteit komen:

  • Vanuit een pijn of een ervaring die je leven grondig veranderd heeft
  • Omdat je merkt dat je een talent hebt waar je anderen mee kan helpen.

Voor mij is het duidelijk het tweede geval. Ik kan niet spreken van een situatie waar ik in zat die zo pijnlijk was dat ik tot een oplossing kwam. Ik ben opgegroeid in een liefhebbend gezin, ben nooit iets tekort gekomen en heb altijd de hobby's en studies kunnen doen die ik wou doen.


Daarom doe ik dit vanuit de talenten die ik heb meegekregen. Dit werd al duidelijk in mijn opleiding, lang geleden. Daar was toch een kleine pijn die mij op het pad van planning en productiviteit heeft gezet. In mijn studies had ik namelijk net mijn voorlaatste jaar afgesloten in september, met herexamens dus. In mijn laatste jaar zou ik dat risico niet lopen, ik wou er bij zijn bij de uitreiking van de diploma's. Dat was mijn doel.


Ik ging naar dat doel plannen. Zo heb ik dat laatste jaar op zeer on-studentikoze manier dit doel omgezet in een concreet actieplan. Daar heb ik voor het eerst mijn aanleg om te plannen gebruikt door vooruit te denken en achteruit te plannen. Alleen al door pro-actief te gaan werken maakte dit een zeer groot verschil in mijn resultaten.


Mijn aanpak was succesvol! Ik studeerde uiteindelijk af met onderscheiding. Dat zeg ik niet om op te scheppen, want dat heeft bijna 30 jaar na datum nog weinig effect. Dat zeg ik wel om aan te tonen dat een planmatige en strategische aanpak een groot verschil kan maken.


Dat verschil kan jij dus ook maken in je eigen bedrijf:

  • Meer tijd om strategisch te werken
  • Minder kosten die je maakt aan dingen die niet opbrengen
  • Meer inkomsten door een betere focus en strategische beslissingen
  • Je hebt meer energie omdat je deze niet meer verspilt aan nutteloze taken
  • Je ervaart minder stress, omdat je meer overzicht en controle hebt

Nu ongeveer 10 jaar geleden kwam ik als consulterend Project Manager bij de top 25 bedrijven van België terecht. Hier zag ik dat, buiten de aanpak van de projecten waarvoor ik verantwoordelijk was, de meeste bedrijven dezelfde problemen tegenkwamen.


Vanuit dat gegeven ben ik gestart met wat ik vandaag met heel veel plezier doe. Jou als bedrijfseigenaar, samen met je team,  helpen om productiever en efficiënter te zijn, zodat jullie met minder tijd en stress meer gedaan krijgen dan de concurrentie.

Vervoeg de steeds groeiende groep ondernemers die de toekomst van hun bedrijf in handen nemen door strategisch te gaan werken.

Laat weten waar jouw #1 uitdaging zit!

Productiviteit

Persoonlijke Productiviteit gaat in essentie over het bereiken van doelen. Heb jij het gevoel dat je niet genoeg van je doelen bereikt? Of misschien heb je helemaal geen formele doelen? Als jij niet weet wat je wil bereiken binnen 1, 3 en 5 jaar, dan is de gids 'Doelgericht Productief' echt is voor jou.

Concentratie

Concentratie is wat er voor zorgt dat zonlicht iets in brand kan doen vliegen. Als het zonlicht verspreid is zal dat niet gebeuren. Als je het concentreert met een vergrootglas of een stuk glas, dan kan dat plots wel. Zo is het ook met je eigen concentratie. Als jij al je aandacht op 1 doel focust, dan zie je plots dingen veranderen.

Uitstelgedrag

Merk jij van jezelf dat je dingen liever straks of morgen doet? Is dat ook de reden dat je af en toe, of zelfs regelmatig, in de problemen komt?

Dan heb je misschien wel last van je uitstelgedrag. De gids 'Pak Eindelijk je Uitstelgedrag aan!' is dan ideaal voor je!

Copyright 2024, Peter Willekens

>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.