Vergeet niet vandaag iets te leren

0  comments

We denken graag dat we steeds beter worden. Dat we steeds meer ervaring opdoen, meer bedreven worden in wat we doen.

Maar is dat ook zo?

Om bij te blijven in deze tijd dat alles verandert, sneller dan ooit zeggen sommigen, is het belangrijk om mee te veranderen. Verander jij mee, pas jij je aan de nieuwe omgeving aan? Wat heb jij vandaag geleerd om beter te worden?

Wat ga je vandaag leren?

Grafiek stijgende vaardigheden

Jij geeft hier al het goede voorbeeld. Je leest immers dit artikel.  Dat toont aan dat jij wil bijleren en nieuwe vaardigheden wil verwerven. Uit cijfers blijkt dat veel mensen niet meer leren nadat ze zijn afgestudeerd. De meeste lezen geen boeken en verwerven geen nieuwe vaardigheden.

Dat is beangstigend, niet?

En toch, het Internet is meer dan ooit een bron die ons steunt om te blijven leren. Het is ironisch dat de meesten Internet niet gebruiken als de bron van kennis die het is. Maak jij gebruik van de mogelijkheden om je vaardigheden en kennis te vergroten?

In deze snel veranderende wereld, hebben mensen vaardigheden nodig over onderwerpen die niet eens bestonden toen ze afstudeerden.

Click to Tweet

Ongeloofwaardig? Hoeveel van de technologie en de manieren waarop we vandaag zaken doen, bestonden al toen jij nog naar school ging?

Dat is het probleem waar we vandaag mee worden geconfronteerd.

Tips om dagelijks te leren

Ik raad je aan om er dagelijks naar te streven je vaardigheden uit te bouwen. Nieuwe kennis en vaardigheden toe te voegen aan je gereedschapskist, is het doel.

Wat kan je vandaag leren?

  • Het kan een levens- of zakelijk les zijn
  • Een nieuwe vaardigheid om je carrière vooruit te helpen
  • Of een nieuwe technologie om je basisvaardigheden te verbeteren

Hier zijn een paar tips om te blijven leren:

  • Lezen Lees elke dag een hoofdstuk. Gewoon een boek, of E-boek, nemen en een hoofdstuk lezen. Ik heb het hier niet over surfen op het net. Ja, je kan online ook leren. Let er alleen op dat dit ontaard in het lezen van roddels, nieuws of de strips.
  • YouTube – “YouTube? Wat kan je nu leren op YouTube?” hoor ik je zeggen. Ironisch genoeg vind je op YouTube een aantal van de beste, en gratis, instructieve video’s die er zijn. Het maakt niet uit of je wil leren tuinieren of complexe Excel formules wil leren, op YouTube vind je het waarschijnlijk wel. Door iemand iets te zien voordoen leer je vaak sneller en beter tegenover lezen.
  • Interactie – Als je de kans hebt om direct te leren van iemand, ga er dan voor. Of het nu op het werk is of in je vrije tijd. Als je toegang hebt tot een individu dat een vaardigheid bezit, zoek dan contact en kijk of je kunt leren van hun expertise.
  • Doen – Je leert door te doen. Niet door lezen alleen. Niet door alleen naar iemand te kijken. Praktijk en herhaling zijn de sleutels tot het leren. In het begin zal het mogelijk niet goed lukken, maar je zal beter worden met elke volgende poging.

Zorg dat je vandaag iets leert

De wereld verandert sneller dan ooit, er komt steeds meer op ons af in een steeds hoger tempo. Technologie en sociale media veranderen ons leven, onze manier van werken en de samenleving op manieren die we ons een paar jaar gelden niet konden voorstellen.

Verander jij mee? Leer je bij en doe je meer ervaring op om te zorgen dat je bij blijft?

Jij kan kiezen, kies dus voor vooruitgang, niet voor een status quo. Ga je voor vooruitgang? Ga er dan op uit en leer iets. Vandaag en elke dag …

Wat ga jij vandaag leren? Laat het weten in de reacties hieronder.


Tags

Leren, studeren, vaardigheden, Youtube


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.