8 tips om meer te lezen

De kans is groot dat jij meer zou willen lezen dan je op dit moment doet.

En toch is dit de activiteit die je waarschijnlijk het eerste van je lijstje schrapt.

De gemiddelde persoon leest 6 boeken per jaar. En jij? Hoeveel boeken "consumeer" jij per jaar??

Kijk hieronder hoe je meer lezen in je drukke agenda kan integreren.

Geen tijd om te lezen

Je wil wel meer boeken lezen, maar het lijkt er gewoon niet van te komen. Wat houdt je tegen?

Heb je niet genoeg tijd? Geen leesvoer bij de hand?

Er zijn nochtans veel voordelen aan verbonden:

 • Je geest verruimen
 • Nieuwe ideeën opdoen
 • Je mentaal bereik verruimen
 • Voor je plezier en ontspanning

Op het werk kan lezen je nieuwe vaardigheden leren voor je carrière. Thuis om je te ontspannen en voor je plezier. Hoe graag we ook willen lezen, we doen het niet genoeg.

Hier zijn 8 tips om je te helpen om meer te lezen:

 1. Hoe een leeslijst bij – Hou een lijst bij van alle boeken die je nog wil lezen. Maak zo je eigen menu van dingen die je nog wil lezen en waar je uit kan kiezen.  Je kan deze lijst op je takenlijst zetten, in Evernote bijhouden of daar noteren waar je taken staan.
 2. Stop met het nieuws te lezen – Stel een Google notificatie in, abonneer je op een RSS lijst. Maar lees niet meermaals per dag het nieuws, gebruik die tijd om een boek te lezen.
 3. Gebruik een eReader – De eReaders hebben een hele evolutie ondergaan. Je kan op dit toestel honderden boeken meenemen zonder het gewicht of de omvang van papieren boeken.  Het hebben van een eRader motiveert ook om meer t e lezen.
 4. Zet een lees doel – Stel je doel niet te groot, hapklare stukken werken het beste. Stel niet als doel dat je op een jaar 37 boeken wil lezen. Stel een doel dat je haalbaar ziet op dagelijkse basis. Zo kan je bijvoorbeeld als doel stellen elke dag 20 pagina’s te lezen.
 5. Lees tussendoor – Als je tijd tussen twee dingen hebt, dan is dat het ideale moment om te lezen.  Of het nu gaat om 5 minuten of om 50 minuten, lees even tussen twee vergaderingen door, tussen afspraken door of tussen andere activiteiten op je agenda.
 6. Heb je leesvoer altijd bij de hand – Dit sluit nauw aan bij vorig punt. Je kan maar tussendoor lezen als je altijd iets bij de hand hebt. Bovendien kan een vrij moment om te lezen altijd onverwacht opduiken.  Je kan die vrije momenten zinvol opvullen als je iets bij de hand hebt om te lezen.
 7. Lees niet alles – Leg een boek weg als het je niet aanspreekt of als je er niets uit leert. Leg het boek weg en begin met het volgende.
 8. Reserveer dagelijks tijd – Zoals elke gewoonte kan je dit best inplannen en er tijd voor maken. Blokkeer je agenda dagelijks voor een moment om te lezen.

Lees meer per dag

Elke dag tijd zoeken om te lezen gaat om het optimaal gebruik maken van je tijd. Elimineer minder effectieve bronnen als het nieuws, sociale media en surfen op het Internet.

Voor je het weet is lezen een gewoonte die je sneller zal doen groeien.

VRAAG: Wat is je beste tip om meer te kunnen lezen? Deel je waardevolle tip hieronder!


Tags

boek, eBoek, eReader, Ontspanning, zelfontwikkeling


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.