Outlook het zwijgen opleggen voor meer productiviteit

4  comments

Outlook onderbreekt je productiviteit

Tot vier maal toe

Uit je concentratie gehaald worden is nefast voor je productiviteit. Outlook is een van die programma's die je concentratie onderbreken. Vind jij het ook zo vervelend om gestoord te worden als je geconcentreerd aan het werken bent? Lees in dit artikel hoe je de vier notificaties die Outlook klaar heeft staan uit te schakelen.

Laat jij Outlook je agenda bepalen?

Outlook is één van die programma’s die heel erg hun best doen om je storen bij het binnenkomen van een nieuw bericht. Op maar liefst vier manier maakt Outlook je dat duidelijk. Gelukkig kan je hier zelf iets aan doen. Dit is één manier om weer zelf controle te krijgen over je tijd.

 Deze tips zijn in elke versie van Outlook toe te passen. De schermafbeelding en beschrijving in dit artikel zijn gemaakt voor Outlook 2010.

Laat de rust wederkeren

In Outlook 2010 vind je de opties voor inkomende mails terug onder het menu “File / Bestand”. Daar klik je op “Options / Opties”. Er opent nu een nieuw scherm. Aan de linkerkant zie je een menu met op de tweede plaats de keuze” mail”. Aan de rechterkant vind je onder “Message arrival / Ontvangst van bericht” volgende opties:

Outlook notificatie settings
 1. Play a sound / Een geluid afspelen
 2. Briefly change the mouse pointer / Weergave van de muisaanwijzer kort wijzigen
 3. Show an envelope icon in the taskbar / Een pictogram van een envelop weergeven op de taakbalk
 4. Display a Desktop Alert / Een waarschuwing op het bureaublad weergeven

Uiteraard is de aanbeveling om elk van deze vier stoorzenders uit te schakelen. Dit om je concentratie en focus tijdens het werken te behouden. Bij elke onderbreking zou je immers 12 minuten nodig hebben om weer tot hetzelfde punt van concentratie en focus te komen. Bij gemiddeld 4 onderbrekingen per uur, komt dat neer op 48 minuten.  

Wat doe jij?

Werk jij met Outlook? Zet jij de de notificaties ook uit? Of vind jij niet dat ze je storen bij het uitvoeren van je taken?


Tags

concentratie, Outlook


Misschien vind je dit ook leuk

 • Alle notificaties staan aan.
  Outlook open ik aan het begin van de ochtend, ik spit de mailbox door, beantwoord urgente mailtjes en sluit dan weer af.
  In de middag herhaald dit ritueel zich.
  Geen afleidingen dus van de Outlook….

  • Monique,

   Hartelijk dank voor deze bijdrage. De manier waarop jij het doet is inderdaad ook een hele goede. Je mail maar een paar keer per dag openen kan je geweldig veel tijd besparen.

  • Wendy, inderdaad, dat werkt veel beter. Combineer je dit ook met een timer of zo? Dat geeft je focus en concentratie een nog grotere boost.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Cookie's op peter-willekens.be

  Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.