Je bent sterker dan je weet!

0  comments

De uitdaging

Zoals velen in een grote uitdaging dacht ik, nee, dat kan ik niet. Tot ik het deed. Want, je bent sterker dan je weet.

Het afgelopen jaar ben ik op een gezondheidsreis geweest, heb ik mijn dieet drastisch veranderd en veel gewicht verloren. Hoewel ik duidelijk gezonder ben, was ik klaar voor een grote fitnessuitdaging?

Lange tijd dacht ik van niet. Toen een vriend me vertelde over een wandeling van 50 km, De Bosland Trail hier in België, was mijn eerste reactie een luid 'nee'. Dat is ongeveer 10u aan één stuk wandelen. Maar een klein stemmetje binnen begon te fluisteren: 'Wat als?' Met vastberadenheid en tegelijkertijd angst kocht ik een ticket om deel te nemen. Nu is er geen weg meer terug. De datum is staat vast en het ticket is betaald.

De voorbereiding

Mijn deelname nummer

Maandenlang heb ik me voorbereid, dagelijks wandelen, met korte wandelingen door de week en lange, tot zeer lange, wandelingen in het weekend.

Langzaam maar zeker kwam de dag van de trail dichterbij. Ik geef toe dat ik best zenuwachtig was. De nacht ervoor heb ik amper geslapen. Even voor 7 uur stond ik op om me klaar te maken voor deze reis. Het was donker en het regende. De stem fluisterde weer, en luid: "Ben je gek?" Maar ik wist dat dit de stem van angst was en ik was nu sterk genoeg om het te negeren.
Toen ik aankwam op de 'De Bosland Trail', zag ik de rij auto's omdat vele anderen zich hadden ingeschreven, meer dan 4.000. Mijn zenuwen speelden nog steeds op. Het was behoorlijk koud en nat buiten, maar ik voelde mijn vastberadenheid sterker worden. Ik ben hier en ik doe dit.

De uitvoering

Haal nog een keer diep adem. Parkeer de auto en haal mijn spullen uit de auto. Camelback (rugzak met watervoorraad), drinkfles een waterdicht vest en een pet, want het is niet alleen nat, het is ook niet erg warm met amper 10 graden in de vroege ochtend.

Om 07:38 steek ik de startlijn over, piep, start geregistreerd. De chip in het deelnemersnummer doet zijn werk. Een pad door een weiland ligt mistig voor mij in de vroege ochtenduren. De eerste kilometer van 50. Ik ben hier nu, laten we het doen.

Snel vooruit, we zijn 50 km later en ik wandel moe en zeer tevreden over de finish. Nog een laatste piep van het registratiesysteem! Yes! Mijn finish is ook geregistreerd.

Alles was makkelijk te volgen in de app die de organisatie had gemaakt. Zelfs mijn voorspelde aankomsttijd klopt.

Als je me 5 maanden geleden had gevraagd of ik dit leuk vond, had ik nee gezegd. Ik was niet zeker van mijn stuk toen ik me aanmeldde. Onderweg kwamen we een quote tegen die me alles uitlegde.

"

You are stronger than you know

Je bent sterker dan je weet

Ik liet me niet tegenhouden door mijn eigen twijfels, had ik dat wel gedaan, ik zou nooit zijn vertrokken. Ik daagde mezelf uit en zei dat ik die 50 km ZAL lopen. Let goed op mijn woordkeuze. Ik heb niet gezegd dat ik die 50 km WIL lopen. ZAL en WIL zijn twee woorden met totaal verschillende betekenissen. Wil staat voor een intentie, zal is een beslissing.

De kracht van het nemen van beslissingen in combinatie met de eliminatie van angst heeft me in staat gesteld een prestatie te leveren waarvan ik oprecht dacht dat ik het niet kon. Ik deed het toch.

En dat zeg ik niet om op te scheppen, nee. Ik zeg dat om je te laten zien dat je veel meer kunt dan je weet. Je bent sterker dan je weet!

En Jij?

Waar twijfel jij over vandaag? Wat is het dat je zou willen of zou moeten doen, en wat je niet doet? Is dat uit twijfel, angst of ongeloof in je eigen kunnen?

Als je het niet doet, weet je niet of je het kan. Als je het echt niet gaat doen, verspil dan geen tijd aan plannen. Als je van plan bent, gebruik die tijd dan om resultaten te boeken.

Ik geloof dat je eigen kunnen en je weerstand bergen!

Ja, het was een zware reis.
Ja, op dat moment had ik er genoeg van.

Zal ik me volgend jaar weer inschrijven? JA! Bovendien ga ik me volgend jaar weer inschrijven voor The Great Brewery walk, schrijf ik me weer in voor de Bosland Trail en schrijf ik me in voor de Molse 50. Dat zijn drie uitdagingen voor volgend jaar.

Ik geloof immers in het gezegde 'Mens sana in corpore sano' - Een gezonde geest in een gezond lichaam.

De kracht die je nodig hebt om door te zetten in sportieve uitdagingen is dezelfde als die je nodig hebt in je bedrijf.

Doorzettingsvermogen, vastberadenheid, consistentie en doorzettingsvermogen. Dat zijn de waarden die ik uit deze uitdaging heb gehaald.

Dit zijn dezelfde waarden die we nodig hebben in leiderschap. Om onszelf naar nieuwe hoogten te duwen, moeten we onszelf uitdagen om buiten onze comfortzone te treden, voorbij de angst te gaan en hoger te mikken dan we denken dat mogelijk is. Dit is de enige weg naar boven.

Ben jij een leider die jouw bedrijf uit een stagnerende fase wil duwen? Schrijf je dan hieronder in voor
mijn gratis Masterclass Leiderschap op 4 november.


Tags

Doelen, plannen


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.