Voorbereiding is de sleutel van een succesvolle dag

0  comments

Voorbereiding is sleutel
Image courtesy of suphakit73/ FreeDigitalPhotos.net

Voorbereiden heeft als synoniemen voorbereidsel en voorwerk.

Beide synoniemen houden in dat actie ondernomen wordt. Dit is gelijk het grote verschil met plannen. Het is goed een plan te hebben. Toch is weten wat je te doen staat maar een deel van het volledige plaatje.

Je hoort wel eens dat voorbereiding sleutel is tot succes. Dat is bijvoorbeeld waar voor:

  1. De student die klaar wil raken voor het eindexamen.
  2. De sporters die trainen voor een belangrijke wedstrijd.
  3. Iemand die een openbare toespraak gaat houden

Zonder voorbereiding creëer je onnodige stress en wrevel.  Klaar zijn voor de dag maakt dat alles vlotter verloopt.

De sleutel tot een productieve dag is voorbereiding

Plannen is goed

Ben jij al eens op het werk aangekomen om je dan te realiseren dat je een paar belangrijke dingen bent vergeten? Dat is geen leuke manier om de dag te beginnen.

Mogelijk ben je zelfs niet zo ver geraakt en heb je onderweg rechtsomkeer gemaakt, naar huis. Kijk jij, voor je aan je dag begint naar wat je te doen staat en welke afspraken je hebt?

Voorbereiden is beter.

Het verschil tussen plannen en voorbereiden zit in de actie.

Het volstaat niet om een plan te maken. Het gaat om het voorbereidend werk dat moet gebeuren. Als je weet dat je vanochtend een belangrijke presentatie moet geven, neem je dan het nodige mee? Of als je voor het werk nog gaat sporten, heb je dan alles al ingepakt om je te kunnen omkleden en douchen?

De dag vooruit plannen is bewust zijn, weten wat je gaat doen, wat er op je afkomt.

De dag voorbereiden is actie nemen, werk op voorhand doen om klaar te zijn.
Voorbereiden is het afdrukken van documenten voor de vergadering en de agenda op voorhand doorsturen.

Wees klaar voor je dag

Wat betreft je dag, is het goed om een plan te hebben. Je weet wat je moet doen voor je aan je dagelijkse activiteiten begint.

Om de productiviteit van je dag te vergroten, moet je voorbereiden. Voer de acties uit die je moet doen om echt voorbereid te zijn op je dag. Dit zorgt er voor dat je dag vlotter loopt.

Als nog niet alles wat jij nodig hebt voor een taak klaar is. Dan doe je wat je al kan doen, met wat je al ter beschikking hebt. Zo ben je er klaar voor als je alles krijgt om verder te gaan. Dat is waarom we voorbereiden, om klaar te zijn voor wat op ons afkomt.

Hoe kan jij je dag voorbereiden?

  1. Controleer je agenda – Je agenda controleren zorgt er voor dat je weet wat er op je afkomt. Welke vergaderingen, deadlines en taken die dag moeten gebeuren.
  2. Heb alles klaar – Heb je in je agenda gezien dat je morgen een belangrijke vergadering hebt? Zorg dat de nodige documenten klaar liggen. Vraag de nodige informatie tijdig op zodat jij in de vergadering niet voor verrassingen komt te staan.
  3. Pak je spullen al in – Morgen een drukke dag? Zorg dat je telefoon opgeladen is, dat je laptop al in je tas zit, samen met de nodige documenten en mappen. Moet je op bezoek bij een nieuwe klant, zorg dat het adres al klaar ligt, zodat je dat ’s morgens niet meer moet gaan zoeken. Ga je voor of na het werk nog sporten? Maak je sporttas de avond ervoor al klaar, als er in de ochtendroutine iets fout loopt, dan bij jij er klaar voor en heb je alles mee.

Vraag

Hoe zorg jij voor een goede voorbereiding van je dag? Laat het weten in de opmerkingen onder dit bericht!


Tags

plannen, voorbereiding


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.