Productiviteit
Video

De Productivity Essenstials

1 Hoofdstuk 4 Lessen Easy

Over deze opleiding

De productivity essentials is een online training waarin je alles leert wat essentieel is voor je productiviteit.

Wat is het?

Je leert in deze training om een systeem op te zetten en je productiviteit dagelijks te verhogen. Dit systeem krijg je stap voor stap uitgelegd, zodat jij er je eigen versie van kan maken.

Doel?

Het doel is dat jij een systeem opzet dat je ondersteunt en je heel veel tijd en vooral stress zal sparen. Terugvallen op je systeem is goed voor je zelfvertrouwen, want je gaat meer afwerken. En dat geeft een gigantische boost in je zelfvertrouwen.

 

Programma?

De training bestaat uit modules die logisch bij elkaar passen. Je bouwt je systeem stap voor stap op. Hoewel het niet vereist is adviseer ik toch om de modules in volgorde te overlopen.

 

Wat brengt het op?

Door toe te passen wat je hier leert kan je van een halve dag tot meerdere dagen per week terugwinnen, afhankelijk van hoeveel je al doet. Doordat je de belangrijkste taken meer onder controle hebt krijg je meer mentale rust. Je krijgt met andere woorden meer gedaan (meer resultaten) in minder tijd, wat wil zeggen meer energie.

 

Structuur van de opleiding

Enkel voor geregistreerde gebruikers

Doelen stellen 4 Lessons

De Braindump

De Braindump

Haal alles wat in je hoofd zit en zet het op papier.

Je hersenen zijn niet om te onthouden, maar om na te denken

Schrijf gewoon op wat in je opkomt, blijf schrijven zolang je aan taken blijft denken die nog niet op je lijst staan.

Hou er rekening mee dat dit een lange oefening kan worden, zeer lang zelfs. Reserveer dus voldoende tijd om dit te doen. Het is ook een proces dat je regelmatig zal herhalen, naargelang je zelf de nood voelt.

Je hoofd leeg maken is ruimte maken voor je creativiteit.

Prioriteiten

Prioriteiten

Prioriteiten zijn het eerste wapen tegen een gevoel van overweldiging. Als je weet wat je meest prioritaire taak is, dan is er overzicht en rust. Maar hoe doe je dat precies, prioriteiten stellen? In deze les leg ik je uit hoe je prioriteiten stelt met de ABC methode.

Zet je taken nu in de elektronische lijst, zet de prioriteiten juist en sorteer dan op die prioriteit zodat je A-taak bovenaan komt te staan. Hier gaan we in de volgende les mee verder.

De Takenlijst

De Takenlijst

Dit is de lijst die je dagelijks op je bureau hebt liggen.

In deze les leer je wat de onderdelen zijn van de takenlijst en hoe je deze lijst optimaal gebruikt.

Het Levenswiel

Het levenswiel zijn de acht belangrijkste gebieden in je leven waar je doelen kan gaan stellen. Met deze methode weet jij meteen waar je meest belangrijke doelen zitten. Doe deze oefening regelmatig om de evolutie bij te houden.
Pen
>
quis, Praesent sit eget quis accumsan ut efficitur. suscipit ut