Maak dit jaar je doelen waar

0  comments

Met 90% van de goede voornemens die we elk jaar nemen, doen we niets. En dat is zonde. 

De goede voornemens die jij stelt zijn toch de moeite waard nee? Ergens zijn het toch dingen waar jij van droomt? 

Zijn het niet juist die elementen in je leven die je graag zou bereiken, om het leven te leiden dat voldoet aan je ideaal beeld?

Dit jaar gaan we samen voor beter! We zetten je goede voornemens om in concrete doelen en gaan voor de volle 100% voor succes!

Je doelen zijn absoluut haalbaar ...

5 Stappen om al je doelen te bereiken in het nieuwe jaar

Met deze 5 stappen zet je een grote stap in de richting van het bereiken van je doelen.

  1. Maak een inventaris van waar je vandaag al aan werkt - Neem even de tijd, maak minstens 15 minuten vrij om deze oefening grondig te doen. Wat zijn de taken waar jij op dit moment aan werkt. Als je lijst volledig is ben je klaar om voor elke taak te beslissen of je er aan wil blijven werken, of je er mee wil stoppen. Maar al te vaak sluipen er taken in onze agenda die ons niet dichter bij ons doel brengen. Door een inventaris te maken ontdek je deze. Dat geeft je de kans om deze taken te vervangen door taken die je wel dichter bij je doelen brengen.
  2. Aan welke taken zou jij moeten werken - Om deze inventaris te maken kan je best vertrekken vanuit je doelen. Taken die je 1 stap dichter bij je doelen brengen zijn taken waar je aan zou moeten werken. Net als in stap 1 zijn alle taken die je niet dichter bij je doel brengen, taken die niet zou moeten doen, en die je dus kan schrappen.
  3. Geef elke taak een prioriteit - Als je klaar bent met de twee vorige stappen, dan heb je nu een lijst van taken waar je al mee bezig bent, en bezig wil blijven, en taken waar je aan wil beginnen. Geef elk van deze taken een prioriteit. Geef hierbij voorrang aan dagelijkse taken, dan aan wekelijkse, twee wekelijkse en maandelijkse.  De taken met de hoogste prioriteit zijn de taken waar je het eerst aan begint, of verder werkt. Dit zijn immers de taken die je het snelst je doelen doen bereiken.
  4. Reserveer tijd om aan je taken te werken - Je hebt nu een lijst van taken met hun prioriteiten. Reserveer nu tijd in je agenda om aan die taken te werken. Je kan hierbij werken met thema's. Een thema kan een deel van je dag, of je hele dag innemen. Enkele voorbeelden van thema's zijn bijvoorbeeld rapporten bijwerken, mails verwerken, ...
  5. Implementeer - Dit is veruit de belangrijkste stap, implementeren. Zonder implementatie kom je nergens. Je kan zoveel taken verzinnen als j wil, ze een prioriteit geven en er tijd voor reserveren in je agenda. Als jij niet aan het implementeren gaat blijft alles zoals het was en kom je geen stap dichter bij je doelen. Zorg er dan ook voor dat je de tijd die jij hebt voorzien om aan je taken te werken beschermt. Zorg dat je ergens zit waar je niet onderbroken kan worden. Enkel door ononderbroken tijd van geconcentreerd werken kan er voor zorgen dat jij je taken gedaan krijgt.

Veel succes!

Ik wens je in naam van Agema Coaching alle succes in het nieuwe jaar. Ik hoop dat het een zeer mooi jaar mag worden waarin jij je belangrijkste doelen weet te behalen.

En jij, wat is het allerbelangrijkste doel dat jij stelt?


Tags

Doelen, succes


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.