Wat kan je leren van de Red Lions?

0  comments

Red Lions naar de finale

Als je Nederland(se)(er) bent, dan is de inhoud van dit artikel even belangrijk. De prestaties van het Belgische team Red Lions worden hier als voorbeeld gebruikt. Niet om de winst tegen Nederland in de verf te zetten.

Ik zat gisteren te kijken naar de wedstrijd van de Red Lions tegens Nederland.
De Red Lions speelden een geweldige wedstrijd en versloegen de nummer 2 op de wereldranglijst, Nederland. Dat maakt deze prestatie des te opmerkelijker.

Wat kan je hier nu van leren dat je zelf ook kan toepassen om meer succes te hebben?

Voorbereiding
De Red Lions bereiden zich al jaren voor op deze wedstrijd. Dat maakte dat ze er zowel technisch als fysiek stonden.

Jij kan dit in je projecten ook toepassen. Door voorbereid te zijn sluit je uit dat je reactief moet werken en ga je echt pro actief werken. Dat is één van de sleutels om te werken met minder stress.

Teamwerk

De Red Lions speelden perfect in op elkaar. De derde goal van Briels en Van Aubel is een perfect voorbeeld van hoe een team beter kan presteren dan de leden apart.

Als jij in teamverband werkt, dan kan je dit ook verkrijgen, ook al ben je geen topsporter. Door veel overleg, weten waar de ander mee bezig is en goede afspraken kan een team optimaal presteren.

Om dat te doen moet elk teamlid zijn positie, zijn verantwoordelijkheden, kennen. Daarbovenop is het belangrijk dat het hele team op dezelfde golflengte zit. Dat heeft te maken met visie, maar ook met de manier van het werk aanpakken. Door op een gelijkaardige manier te werken ontstaat er vertrouwen.

In de opleiding ‘De Time Management Reis‘ geef ik het volledige team theorie en praktijk om efficiënt te werken. In individuele Coaching sessies achteraf kan elk teamlid vragen stellen en bijsturing vragen. Zo komt het volledige team op hetzelfde niveau en tot een uniform begrip van wat de verwachtingen zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de andere teamleden.

De Coach

Eenmaal sporters op een bepaald niveau komen krijgen ze een coach. De coach daagt de sporter uit om verder te gaan dan tot nu toe het geval was. Om de grenzen op te zoeken en zo de prestaties te verbeteren.

Het maakt niet uit van welk land de sporters komen, elke kampioen heeft inspiratie en ondersteuning nodig om een medaille te kunnen winnen. Ze vinden inspiratie bij vrienden, familie en teamleden. Maar achter elke grote kampioen staat een groot coach.

Werk jij al jaren op dezelfde manier en bots je steeds op hetzelfde moment tegen dat plafond aan waar je niet door lijkt te komen? Kan een coach je helpen om voorbij dat plafond te raken en meer te bereiken, met minder inspanning?

Werken als een top team

We kunnen veel leren van topsporters. Ze hebben de discipline, het doorzettingsvermogen en de team spirit om te presteren.

Dat hebben de coaches ook begrepen, de Belgen hebben nooit eerder zoveel medailles gehaald. Op dit moment zitten de belgen al aan 6 stuks. De coaches hebben dus begrepen wat het belang is van het uitdagen van de sporters tot meer, van het benadrukken van het belang van het team.

Als jij datzelfde belang inziet, dan komt het er op aan om daar naar te handelen.  Waar kan ik je mee helpen? Tegen welk denkbeeldig plafond loop jij steeds weer aan? Op welk vlak weet jij dat je beter kan presteren? Laat het weten in de reacties hieronder of contacteer me rechtstreeks.

[related_post themes="flat"]

Tags

coach, Sport, team


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.