Laat je batterij niet leeglopen

batterijHeb je al gemerkt dat je horloge langzaam achter begint te lopen als de batterij leeg raakt? Hoe meer energie de batterij verliest hoe meer je horloge achter loopt, tot het punt dat je de batterij moet vervangen.

Wij kunnen onze batterij niet vervangen, toch blijven we maar doorgaan, zonder te herladen. Herken jij je daar ook in?

  • Heb jij ook meerdere petten? Een als collega, een als ouder, een als partner, …
  • Heb jij buiten je werk op kantoor ook nog werk thuis?
  • Heb jij het gevoel dat je batterij leeg loopt?

We moeten de tijd nemen om weer op te laden. Anders lopen we zo ver leeg dat we niets meer zo goed doen als we willen. Het is van cruciaal belang dat je elke dag tijd neemt om te ontspannen. Reserveer wat tijd om tot rust te komen en iets te doen, allen voor jezelf.

Minutieuze planning

Hoe neem je die tijd zonder je schuldig te voelen? Er is immers nog zoveel te doen. Er is altijd nog zoveel te doen. En toch heb ik ondervonden dat ik met een lege batterij, of op de rand van mijn limieten, niet kan presteren. Om de best mogelijke prestaties neer te zetten moet ik er staan, met aandacht voor mijn werk en collega’s en vooral klanten. Om dit vol te houden kijk ik elke dag in mijn agenda waar ik me-time kan inplannen.

Sporten

Dit moet niet altijd een volledige work-out zijn. Wat voor mij ook werkt is een wandeling tijdens de middag. Hiermee maak ik  mijn hoofd ook leeg en het geeft me de tijd om dingen op een rij te zetten. Bovendien blijf je van wandelen nog fit ook.

Tijd om na te denken

In plaats van ’s morgen gelijk in de stress te schieten laat ik mijn batterij even opwarmen. Een moment van rust om mentaal de dag voor te bereiden, uitdagingen te overlopen. Vaak krijg je op deze momenten de beste ideeën. Een leeg hoofd kan je krijgen door alles van je af te schrijven. Het lichtje dat gaat branden op deze momenten van inzicht is zeer motiverend.

Hobbies

Nog een manier waarop ik mijn batterij kan herladen is met fotografie. Mentaal ben ik volledig bezig met het nemen van de foto’s. Zo is er geen plaats om aan het werk te denken. Dat komt de batterij zeker ten goede. De enige batterij die dan leeg loopt is deze van mijn camera. Mijn gedachten zijn daarna vrij en staan open voor nieuwe ideeën.

Maak een lijst

Wat zijn de dingen waar jij je mee kan ontspannen? Lijst ze op en leg ze dan naast je agenda. Kijk nu welke activiteiten waar ingepland kunnen worden. Ga je graag lopen? Kijk of er in de buurt een parcours is waar je tijdens de lunch kan gaan lopen. Of misschien vind je wel een zwembad waar je even de werkdruk kan gaan afspoelen.

Heb je nog wat tijd die je ’s avonds in kan plannen? Een bubbelbad of sauna is zowel mentaal als fysiek ontspannend. Het komt er echter alleen van als het op de agenda staat.

Doe je graag twee dingen tegelijk?

Kijk of er collega’s zijn die mee willen gaan wandelen, lopen of zwemmen. Zo maak je er ook een sociaal gebeuren van.

Zoek uit wat jij graag doet, waar jij de batterij weer mee kan aanvullen om er nadien weer stevig in te vliegen. Ook zin om je collega’s jaloers te maken met die batterij van je die altijd vol lijkt?

[related_post themes="flat"]

Tags

Batterij, Minddump, Ontspanning, takenlijst


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.