Dromen waar maken in 10 stappen

0  comments

Image courtesy of [Master isolated images] / FreeDigitalPhotos.net
De eerste stap is de moeilijkste, zo klinkt het vaak. Het is dan ook de stap die de meeste mensen nooit zetten. Als je niet begint, kan je ook niet afwerken.

Welke eerste stap moet jij zetten om je droom waar te maken?

De stap die je nooit hebt gezet

Iedereen heeft een droom. Iets dat je wil doen of wil bereiken. En toch beginnen velen nooit aan de reis om hun droom waar te maken.

Ze zetten nooit de allerbelangrijkste stap … de eerste.

De meeste mensen zetten nooit die stap.

Of ze hebben teveel schrik. Of zijn te druk bezet. Of te … wat ze zichzelf voorhouden. Ze zetten die eerste stap niet en hun dromen worden niet meer dan een idee.

Dromen zijn maar ideeën, tot je de eerste stap zet om ze waar te maken. [Tweet deze quote]

De weg naar succes is lang, hoe sneller je er aan begint, hoe beter.

Dromen waar maken begint met één stap.

Het waar maken van eender welke droom begint met één kleine stap. Die start kan echter overweldigend lijken. Het kan overkomen als een grote beslissing die je moet nemen en die je goed moet hebben.

Niets is echter minder waar. De eerste stap is op lange termijn echt niet zo belangrijk. Het belangrijkste is dat je hem zet.

Het kan een inconsequente stap zijn. Het kan moeizaam gaan, het kan een struikeling zijn. Het moet gewoon een eerste stap zijn naar je droom.

Hier zijn 10 eerste stappen die je kan nemen om je dromen waar te maken:

  1. Schrijf je droom op – Je droom opschrijven kan een verhelderende oefening zijn. Je leert zodoende meer over je droom: de details, het pad, het werk nodig. Je kan er zo zelfs achter komen dat je droom niet helemaal hetzelfde is als je dacht.
  2. Onderzoek je idee – Je hebt deze droom, maar je weet niet waar je moet starten in de reële wereld. Zoek op Internet meer op over je idee. Je kan onderzoeken wat anderen hebben gedaan, waar er opportuniteiten zijn.
  3. Leer een vaardigheid – Welke nieuwe vaardigheden heb je nodig om je droom waar te maken? Het Internet is, nog eens, een goudmijn voor training over eender welk onderwerp. Van e-learning tot Youtube, je kan altijd wel iemand vinden die je kan leren wat jij wil leren. Dat kan gaan van het schrijven van een blog tot het starten van een zaak, tot leren koken, tot tuinieren, je kan het allemaal vinden.
  4. Eis je land op – Eis de “ruimte” voor je idee op. Deze stap, hoewel klein, kan je idee in de wereld daarbuiten zetten. Reserveer een domein. Start een website. Maak een account aan voor je nieuwe uitdaging of je zaak, op de sociale media. Als je dit niet doet kom je er vroeg of laat achter dat iemand het al gedaan heeft.
  5. Maak een map – Een geweldige manier om te brainstormen over je idee, is door een mindmap te maken. Een grafische weergave kan verbanden aan het licht brengen die in geschreven tekst niet naar boven komen.
  6. Verzamel je tools – Wat je ook plant te gaan doen, zorg er voor dat je de juiste tools hebt om het te doen. Net zoals je zorgt voor loopschoenen als je begint met joggen. Als je wil gaan schrijven, zorg dan voor een laptop en de juiste applicaties om te schrijven. Je moet hier niet veel geld aan uitgeven, dat raad ik je zelfs af, maar je hebt wel het juiste materiaal nodig om je reis te beginnen.
  7. Verstuur iets – Ik hoor mensen steeds zeggen: “Ik wil niets naar buiten brengen tot ik er 100% klaar voor ben.” De waarheid is echter, dat je nooit 100% klaar bent. Lanceer iets, eender wat. Of dat een artikel op een blog is. Een gesprek. Je eerste e-boek. Kom er mee naar buiten.
  8. Praat erover – Met iemand over je idee spreken zorgt er niet alleen voor dat het ook buiten je hoofd bestaat. Het maakt je ook aansprakelijk voor je droom. Er over praten kan je idee ook nieuwe wendingen geven.
  9. Maak tijd voor je droom – Het meest gebruikte excuus om niet te starten is “niet genoeg tijd hebben.” Maak tijd voor je droom. Maak dagelijks tijd in je agenda om aan je project te werken. Dat kan ’s morgens vroeg zijn, voor anderen hun dag beginnen, of wanneer je ook maar tijd hebt. Het maakt niet uit, als je er maar tijd voor maakt.
  10. Start eender wat – Blijf niet hangen bij wat je eerste stap zou kunnen zijn. Dat maakt niet uit. Start met eender wat Achteraf zal het niet meer uitmaken wat je als eerste deed, als je de eerste stap maar hebt gezet.

De eerste stap is de belangrijkste

De eerste stap is de stap die meesten niet nemen. De weg naar succes is lang, jij bent verantwoordelijk voor het zetten van de eerste stap in de richting van je droom.

Ooit zal je terug kijken op je initiële inspanningen, en er waarschijnlijk mee lachen. Je wist niet waar je aan begon. Je hebt amateuristische fouten gemaakt. Je was nog niet erg vaardig in wat je deed.

Maar, je hebt die eerste stap gezet, en die stap heeft alle volgende stappen mogelijk gemaakt.

VRAAG: Wat is jouw droom en welke stap ga jij zetten, of heb je gezet, om deze waar te maken?

[related_post themes="flat"]

Tags

dromen, tijd, vaardigheid


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.