4 Tips om te Doen wat je Niet Wil Doen

0  comments

200453_107373706012200_718668_nHet is 5 uur, buiten is het nog donker, en koud.
Ik heb echt geen zin om te gaan sporten, of om ook maar iets anders te doen dan weer in bed te kruipen.

Maar, het moest gebeuren, ik heb het mezelf beloofd.

Dus met de nodige tegenzin heb ik me aangekleed, mijn helm opgezet en een sterke lamp op mijn fiets bevestigd.

Starten was het moeilijkste.

Ik reed 50 km, in plaats van de gebruikelijke 30, naar het werk. Tegen dat ik daar aankwam was het alweer licht.

Het was vroeg, mijn lichaam was er niet klaar voor. Ik had voldoende uitvluchten om het niet te doen: Het is te koud, het is te donker, ik ben nog moe, ik zal te laat op het werk zijn, …

Click To TweetIk heb deze uitvluchten aan de kant gezet en ben gaan fietsen, ik deed zelfs iets meer dan ik moest doen om op het werk te raken. Die dag voelde ik me goed, ik was niet moe, ik kon me goed concentreren en was tevreden dat ik had doorgezet.

Zo gaat het vaak, je weet wat je zou moeten doen, ook al wil je het niet doen.

Hoe overwin je die negatieve gedachten die je willen tegenhouden? Je gedachten blijven immers uitvluchten verzinnen, veel meer dan jij tegenargumenten kan bedenken.

Het antwoord is geweldig in zijn eenvoud, dat wat je moet doen, doe je. Ook als je er geen zin in hebt.

Hier zijn 4 Tips om te Doen wat Je niet Wil Doen:

  1. Beginnen is het moeilijkste – De eerste stap is altijd de moeilijkste, figuurlijk, maar soms ook letterlijk. Dwing jezelf om in beweging te komen, om de eerste stap te zetten. Dat moet geen grote stap zijn. Zelfs een kleine stap kan je in beweging brengen, op weg naar je doel.
  2. Je bouwt Momentum op – Een object in beweging heeft de neiging … om in beweging te blijven, inderdaad. Je lichaam en geest komen ‘in de zone’. Voor je het goed en wel beseft zit je volop in die taak waar je liever niet aan begon. Laat het Zeigarnik effect maar plaatsvinden.
  3. Het is nooit zo moeilijk als je denkt – Je denkt wel eens dat een taak te moeilijk is, en dat je ze daarom niet hoeft te doen. Je maakt jezelf wijs dat jij dat onmogelijk kan doen. Niet alleen ben jij sterker dan je denkt, de taak is vaak ook niet zo moeilijk als jij in gedachten hebt.
  4. Het voelt geweldig – Of het nu gaat om het afwerken van een belangrijk project, of om te gaan sporten, nadien voelt het geweldig. Het voelt goed om iets af te werken, vooral als je er niet veel zin in had en je weet dat je het nodig hebt.

Zelfs als je geen zin hebt … doe het.

Waar heb jij vandaag geen zin? Laat je maar eens goed gaan, verzin alle uitvluchten die je kan vinden. Schrijf ze op een blad papier zoals ze in je opkomen. Deel het in de reacties hieronder!

Klaar?

Trek nu een dikke streep over dat blad, gooi het in de papiermand en doe die taak. Straks voelt het geweldig.

[related_post themes="flat"]

Tags

motivatie, taak


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.