9 Leugens Waardoor Je Het Te Druk Hebt

0  comments

leugensDe snelheid in onze maatschappij blijft toenemen, we zitten nog altijd in een stroomversnelling.

Technologie en communicatie worden steeds beter. Informatie wordt steeds sneller verstuurd. En sociale media belonen diegenen die notificaties nooit uitzetten.

Verwachtingen, eisen, en toegankelijkheid breiden verder uit, maar het aantal uren in een week volgt niet. Als gevolg daarvan, is ons leven drukker en drukker.

Deze benadering van het leven komt ons zelden ten goede op de lange termijn, omdat een druk leven een ondoordacht leven is. Sterker nog, vaak zijn we zijn zo druk om van het ene naar het andere te rennen dat we hebben niet eens de tijd hebben om te beseffen dat we overweldigd zijn. We zien niet hoe schadelijk onze overvraagde levensstijl is.

9 leugens die je hebt meegekregen

Erger nog, we zijn ons vaak niet eens bewust van de foute overtuigingen die we met ons meedragen en die bijdragen aan het probleem:

  1. Eerbetuigingen brengen lof – De gedacht is: Hoe drukker we zijn, hoe meer we gedaan krijgen en hoe meer respect we krijgen, hoe meer respect en eerbetuigingen we krijgen, hoe meer we onze waarde aan anderen kunnen aantonen. Jammer genoeg zal je nooit voldoening vinden als je deze zoekt in de mening van anderen.
  2. Geld maakt gelukkig – We zijn vaak druk bezig omdat we meer willen verdienen. Is het je al opgevallen hoe vaak je geld krijgt geboden in ruil voor je tijd? Het is belangrijk dat je hard werkt en een deftig inkomen verdient om je gezin te onderhouden. Denk echter niet geld de snelste weg is naar een gelukkiger leven.
  3. Ik heb geen keuze – Velen van ons zijn te druk bezet door de verwachtingen van iemand anders. Het is op die momenten belangrijk dat je beseft dat je altijd een keuze hebt. Ja, er zijn seizoenen in het leven die meer van je tijd en jezelf vragen dan anderen. Maar seizoenen veranderen altijd. Zie jij al een poos geen verandering meer in je seizoen? Dan is dit het moment dat je eens kan kijken wie de beslissingen neemt in je leven en een stuk van de controle terug in eigen handen te nemen.
  4. Druk is productief – We hebben vaak de indruk dat we productief bezig zijn, als we maar druk bezig zijn. Druk is echter niet hetzelfde als productief. Bovendien kan je wel even productief zijn. Mensen zijn echter niet in staat om een hele dag productief te zijn, zonder pauze te nemen. Vele studies hebben al aangetoond dat rust belangrijk is voor je productiviteit. Niet rusten zal je uiteindelijk minder productief maken. Het is op termijn ook schadelijk voor je gezondheid en je goed gevoel. Hier zijn geen uitzonderingen op.
  5. Ik ben nodig – Trots wordt gedefinieerd als een te hoge dunk van jezelf of je belang hebben. Dat leidt tot overweldiging door de gedachte dat niemand anders dit kan doen. Deze trots beïnvloed onze visie op ons werk, onze familie en onze relaties. Dit zal leiden tot overweldiging, en uiteindelijk een val.
  6. Alles is belangrijk – Onze omgeving doet uitschijnen dat alles belangrijk en dringend is. Met het toenemen van de snelheid waarmee informatie ons bereikt zijn onze hersenen niet meer in staat om alle informatie en opportuniteiten te filteren. De meest productieve onder ons beseffen echter dat niemand alles kan doen. Ze zijn zich goed bewust van de realiteit dat weinige dingen die er echt toe doen. En ze offeren nooit het belangrijke voor het triviale.
  7. Ik moet bezig blijven om bij te blijven – Het lijkt soms dat de enige manier om vooruit te komen in het leven is om meer te doen dan anderen. Het is niet omdat iedereen zo druk bezig lijkt dat ze ook druk zijn met de juiste dingen. Dat wil ook niet zeggen dat ze plezier hebben in wat ze doen. Frank Clark heeft dit nog het best verwoord: ‘De modern mens probeert verwoed genoeg te verdienen om die dingen te kopen waarvoor hij geen tijd heeft om er van te genieten.’
  8. Druk doet me belangrijk lijken – Druk bezig zijn verdient op zich geen eer. In tegendeel, druk bezig zijn met de verkeerde dingen is juist onaantrekkelijk. Denk er aan, in een maatschappij waarin we druk bezig zijn om iedereen bij te houden zijn het diegenen die rust, tevredenheid en vrede vinden die we bewonderen … en jaloers op zijn.
  9. Rust is luiheid – Vaak pakken we problemen aan door drukker bezig te zijn. Als we niet tevreden zijn over de keuzes die we hebben gemaakt in ons leven, verstoppen we ons achter een drukke agenda en ontsnappen in ons werk. Rust is geen luiheid. Het is juist moeilijk, maar altijd de moeite waard.

Veel van de leugens die we al horen sinds onze geboorte verdringen die zaken in het leven die het belangrijkst zijn. In plaats van te genieten van het voordeel van rust en bewust leven, haasten we ons van de ene onnodig trivialiteit naar de andere.

twitter_contestKrijg het nooit zo druk door de verkeerde dingen na te jagen, dat je niet kan genieten van de juiste dingen (Tweet dit)

Welk van deze leugens heeft je even met de neus op de feiten gedrukt? Laat het weten in de reacties onder dit bericht.

[related_post themes="flat"]

Tags

dringend, druk, technologie


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.