8 tips om geen drijfhout te zijn

0  comments

DrijfhoutHet drijfhout-principe

Wat wil jij zijn? Drijfhout dat op de levensrivier meegaat met de stroom? Laat jij het leven beslissen in jouw plaats?

Drijfhout volgt de rivier, botst op rotsen en valt uiteindelijk in stukken. De rivier heeft beslist wat er met het drijfhout gebeurde.

Mensen kunnen als drijfhout zijn. Ze volgen wat het leven hen voorschotelt. Waarom doen mensen dit? Het is eenvoudig! Geen moeilijke beslissingen te nemen, geen verantwoordelijkheden af te leggen.

Vraag: Als je niets verandert, waar sta jij dan binnen een jaar?
Antwoord: Waar je vandaag staat

Wil jij drijfhout zijn? Of kies je liever zelf je eigen pad om uit te komen waar jij dat wil?

Hoe geen drijfhout te zijn

Er zijn veel manieren om je eigen koers te bepalen op de rivier van het leven. Sommige zijn zeer eenvoudig: een keuze maken, beslissingen nemen, in plaats van dit te laten doen door het leven. Hier zijn 8 manieren om geen drijfhout te zijn:

  1. Neem beslissingen –  Onze samenleving heeft ons geconditioneerd om geen beslissingen te nemen. We voelen schaamte als onze beslissing fout was. Er zijn ook te veel mogelijkheden? Als we beslissen vrezen we een betere optie te hebben gemist. In realiteit zijn er maar weinig beslissingen waar je niet op kan terug komen, die je niet meer kan veranderen. Neem beslissingen, heb moed en bepaal je eigen pad. Dat voelt goed, en ja, je mag nog van gedachte veranderen.
  2. Doe iets extra – De beste manier om je doel te bereiken is “gewoon een beetje meer doen”. Al te vaak gaan we voor een status quo. Doe in de plaats één ding meer. Op termijn zal deze stap je zo veel opleveren dat je verwonderd zal zijn waar je bent geraakt.
  3. Doe iets anders – Laten we eerlijk zijn. Je doet elke dag hetzelfde. Je hebt een vaste routine. Je parkeert altijd op dezelfde plaats op het werk. Je besteld hetzelfde als je uit gaat eten. Als je doet wat je altijd deed, krijg je dezelfde resultaten. Doe eens iets anders om je leven en creativiteit een vliegende start te geven. Het zal je verbazen hoe kleine wijzigingen een grote invloed kunnen hebben op je leven.
  4. Doe iets fysiek – Sporten is het beste medicijn. Je krijgt er energie van. Je wordt er mentaal door opgeladen. Door mee te drijven op de rivier van het leven word je lui. Kies er voor om actief te zijn laat de resultaten je verwonderen.
  5. Een hobby hebben – Je hebt geen tijd om geen hobby te hebben. Hobby’s zijn niet zomaar tijdverdrijf. Onze hobby’s zijn onze interesses en definiëren wie we zijn. Of het nu tuinieren, golfen of bloggen is, hobby’s zorgen dat je een passie hebt die je kan laten groeien.
  6. Nieuwe contacten – Deze is gerelateerd aan het punt “Doe iets anders” maar gaat over contact leggen met mensen waar je normaal geen contact mee hebt. Wie is de persoon die je al twee jaar lang elke dag voorbij wandelt en nooit hebt aangesproken? Deze contacten leren je niet alleen iets over de ander, maar ook over jezelf.
  7. Heb controle over je tijd – Laat jij je tijd stelen door anderen? Of verdedig jij je eigen tijd? Als je anderen je tijd laat monopoliseren, dan gaan ze er mee vandoor. Als jij opkomt voor je eigen tijd, dan zullen anderen dat respecteren. Controle hebben over je eigen tijd zorgt er voor dat jij kan doen wat je wil doen.
  8. Positief zijn – Zelfs in een slechte situatie wint een positieve houding altijd. Je kan fouten maken en toch positief blijven. Je kan verliezen en positief blijven. Zoals Rocky het al zei: “Het komt er niet op aan hoe hard je kan slaan, het komt er op aan hoe hard je kan incasseren en toch doorgaan… zo kan je winnen”.

Bepaal je eigen pad.

En? Kies jij je eigen pad? Of ga je mee naar waar het leven je neemt?
Maak een keuze, eender welke keuze en doe wat je wil doen.

Welke keuzes heb jij recent gemaakt in je leven? Wil je ze delen?


Tags

kiezen, Leren


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.