5 Tips om je technologie de baas te blijven

0  comments

technologieSpring jij recht bij elk geluidje dat je telefoon maakt? Laat je alles vallen als er een nieuw bericht op je telefoon binnen komt?

Biept en trilt je technologie en onderbreekt het je op elk mogelijk moment, dag en nacht?

Dan is het tijd om weer controle te nemen over je technologie. Wie is de baas … jij of je smart Phone?

Technologie produceert Notificaties

Notificaties zijn een constante geworden in het dagelijks leven. Je krijgt notificaties van een bericht van een vriend, van een Facebook update, van Twitter, een weersvoorspelling, … Vaak krijgen we die notificaties niet op de meest geschikte momenten en onderbreken ze andere taken. Vooral op kantoor kunnen notificaties behoorlijk storend werken.

Als er kantoor een telefoon overgaat of telefoons door het trillen over tafel beginnen dansen, vinden we dat intussen al normaal.

Of als iemands telefoon in een vergadering constant lijkt te trillen of biepen, dan is de perceptie intussen dat dit normaal is.

Het hangt helemaal af van de omgeving of notificaties storend werken of juist nuttig zijn. Hier rijst de vraag wat een notificatie tot een onderbreking maakt:
Een onderbreking is, per definitie, een notificatie die er voor zorgt dat een geplande taak wordt onderbroken om te reageren op een stimulus.

5 Tips om je technologie weer de baas te worden

In een wereld waar we nergens meer gaan zonder onze smart Phone … ben jij de baas over je mobiele apparaten of is het andersom?

  1. Technologie is er voor je gemak – Je hebt je smart Phone niet bij om constant gestoord te worden, je hebt die bij voor de tools die er op staan.
  2. Maak connectie met de ander – Wees niet die persoon die meer aandacht heeft voor zijn smart Phone dan voor de andere waar je bij bent. Als je in gezelschap bent, maak deze persoon dan je hoogste prioriteit. De technologie komt altijd op de tweede plaats als bij iemand bent, thuis en op het werk.
  3. Wees bescheiden met foto’s – Je bent geen foto journalist. Het is niet nodig om 100 foto’s te nemen van een business event om de sociale media mee te bestoken. Een paar foto’s zijn voldoende. Maak ook geen fotoreportage van een etentje, maar geniet van het eten en het samen zijn.
  4. Zet het uit! – Het lijkt alsof mensen niet weten dat je smart Phone op stil kan worden gezet of zelfs uit kan worden gezet.  Het verbazend dat veel mensen moeten zoeken hoe ze het volume van hun telefoon kunnen aanpassen. Zet het geluid, de onderbreking, uit en elk ander geluid of storing je telefoon kan produceren.
  5. Beheers je technologie – Zet jezelf op de eerste plaats. Wees baas over je technologie. Weersta aan de drang om bij elk bliepje je telefoon te controleren. Leg hem weg, wees productief. Je telefoon is er straks ook nog.

Nieuwe Technologie

Er zijn nieuwe technologieën, die zeker hun nut kunnen hebben. Ze kunnen tegelijk ook extra afleiding creëren op de werkvloer. Smart watches zijn zo’n ontwikkeling. Deze horloges geven je de notificaties die op je telefoon komen, zo moet je niet steeds je telefoon uit halen. Dit kan handig zijn als je in een lawaaierige omgeving bent en je telefoon moeilijk kan horen.

Op de werkvloer is zo’n toestel echter een zeer grote afleiding. Het is nog makkelijker om eens snel op je horloge te kijken. Het is nog makkelijker om je aandacht weg te halen van de taak waar je mee bezig was.

Smart technologie Smart gebruiken

Er is niets mis met een smart Phone, of een smart Watch. Zolang jij de baas blijft over de technologie. Zorg er voor dat de technologie je niet belemmert om productief te zijn. Laat de technologie je helpen als het nodig is en je niet storen als dat ongewenst is.

Laat je technologie je steunen in je productiviteit en je het leven aangenamer maken.


Tags

notificaties, smart Phone, smartwatch, technologie


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.