5 Tools voor productiviteit

Vandaag zijn er veel plaatsen, manieren en tools om je werk te plannen. Niet iedereen werkt op dezelfde manier. Het is echter wel de bedoeling om op het eind van de dag je taken afgewerkt te hebben.

De werkplaats varieert meer dan pakweg 20 jaar geleden. Het gaat steeds sneller en we krijgen steeds meer informatie te verwerken.  Daarom zijn de juiste tools aangewezen. Zo kan je op elk moment aan de informatie die je nodig hebt.

In dit artikel krijg je 5 tools die het mogelijk maken om op verplaatsing en op kantoor je taken gedaan te krijgen. Deze lijst van 5 tools is voor elk van ons zeer persoonlijk. De voorgestelde tools hoeven daarom ook niet voor iedereen de favoriete tools te zijn. Op zijn minst laten ze je wel een keer nadenken over je tools, en hoe je ze gebruikt.

 1. Evernote   Evernote - Tools voor productiviteit
  Evernote staat bovenaan de lijst van tools in dit artikel. Met Evernote kan je zoveel, je kan zelfs blijven ontdekken. Evernote is een tool die integreert in je browser. Je kan zo stukken tekst of artikels naar je Evernote notebook wegschrijven met een paar klikken. Ook de integratie met je smartphone is de moeite waard om te bekijken. Je kan zo met de camera van je smartphone documenten scannen en automatisch opslaan in een notitie. Alle mogelijkheden van Evernote hier beschrijven zou veel te ver gaan.
 2. Dropbox   dropbox - Tools voor productiviteit
  Dropbox is een tool die al even meedraait. Het is een cloud-applicatie. Dat wil zeggen dat je documenten, foto’s, muziek, eboeken, … kan opslaan in je Dropbox account, na synchronisatie zijn deze beschikbaar op elke pc waar je inlogt op je Dropbox account. Als je op een pc zit waar geen Droopbox op staat, dan kan je aan je documenten via de web-interface. Het leuke aan Dropbox is dat het zich in je bestandssysteem nestelt. Dit maakt het mogelijk om documenten te behandelen alsof ze op je lokaal systeem staan.
 3. Gmail   GMail - Tools voor productiviteit
  Niets zo makkelijk als je mails op het internet hebben staan. Gmail voegt hier aan toe dat door de gebruiksvriendelijke interface je er erg snel en efficiënt mee kan werken. Bovendien kan je in Gmail ook mails van andere accounts laten toekomen, en zelfs vanuit die account mails beantwoorden. De grootste troef van Gmail zijn echter de labels. Deze kan je gebruiken om al je mails netjes te organiseren. Ook zonder deze labels is het echter altijd perfect mogelijk een mail terug te vinden, Google is immers de specialist als het op zoeken aankomt.
 4. Google Calendar   Google Calendar - Tools voor productiviteit
  Net als voor je mails is het wel net zo handig om je afspraken steeds bij de hand te hebben. Op je smartphone kan je Google Calendar, net als Gmail, raadplegen. Nooit meer een afspraak vergeten. Ze staan immers op 1 locatie, en je hebt ze steeds bij de hand.
 5. Skype   Skype - Tools voor productiviteit
  Als je niet op kantoor bent is het toch nog mogelijk om te bellen met je collega’s. Het is zelfs mogelijk om videoconferenties te houden. Met tools als Skype, die de connectie leggen over het Internet, kan je zo flink besparen op onkosten voor telefonie. Dit gaat zeker op als je in het buitenland zit en contact wil onderhouden met het thuisfront.

Deze lijst met tools heeft niet de pretentie volledig te zijn. Het zijn echter wel tools die je dagdagelijks kan gebruiken. Ze komen je productiviteit, en dus ook je vrije tijd, ten goede.

Welke tools heb jij als favorieten? Deel ze hier in de reacties en zo kunnen komen we mogelijk tot een nieuwe top 5!

[related_post themes="flat"]

Tags

productiviteit, smartphone, Tools


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.