5 manieren om af te kicken van het web

Je kan niet even SNEL iets opzoeken op het Internet.web

Je start wel met die intentie, je wil snel een ding opzoeken.

Voor je het weet ben je 30 sites verder en ben je een heel uur kwijt, terwijl je maar een minuutje had gepland om te zoeken wat je nodig hebt.

Hoeveel tijd spendeer jij per dag aan eindeloos surfen op het web?

Een dag versurfen

Technologie zou ons tijd moeten besparen, dingen sneller doen gaan. Toch verliezen we veel tijd met e-mail en surfen op het web.

Wat zou jij kunnen bereiken als je de tijd die je online spendeert zelfs maar gedeeltelijk terug zou krijgen?

Waarschijnlijk zou dat best veel zijn.

Hoe je web-tijd te beperken

De tijden zijn veranderd. Vroeger spendeerden we onze tijd voor de TV. Vandaag is dat voor de computer, tablet of Smartphone.

Zo luid een oud gezegde: ‘Niemand heeft ooit succes bereikt door voor de TV te zitten’.

Hetzelfde kan gezegd worden van Internet. Met eindeloos surfen kom je in een situatie waar je 36 dingen hebt gestart, maar niets afgewerkt hebt. Je zal er ook niet op een of andere magische manier succes mee bereiken. Beperkt dus je tijd online en krijg meer gedaan.

5 manieren om te stoppen met je tijd online te verkwisten

  1. Ga offline – Geconcentreerd werken is maar mogelijk als er geen onderbrekingen zijn. Ga dan ook offline, Internet is één grote onderbreking. Ga echt offline, trek de stekker uit je acces-point, zet je telefoon in ‘Vliegtuig’-mode. Het kan ook op een elegantere manier met applicaties die gedurende een bepaalde periode bepaalde sites (nieuws-sites, Facebook, Twitter, …) afblokken en je toch nog je werk laten doen.
  2. Weersta de drang om iets op te zoeken – Vandaag de dag is informatie maar een klik verwijderd. Met een simpele zoekopdracht vinden we alles terug op het Web. Maar, moet je echt een antwoord hebben op elke vraag die zich aandient gedurende de dag? Weersta de drang om dingen onmiddellijk op te zoeken in de wetenschap dat één actie om iets op te zoeken je uiteindelijk uren kan kosten.
  3. Gebruik een timer – Als je toch moet gaan zoeken op Internet, zet dan een tijdslimiet uit voor jezelf. Beter nog, zet een timer. Hierdoor zet je een grens voor je tijd online. Op zijn minst zal het afgaan van de timer je uit je web-geïnduceerde roes halen.
  4. Delegeer – In bedrijfsomgevingen maakt het web het eenvoudig om iemand anders werk te doen. Zoek jij ook oplossingen voor problemen die anderen zouden moeten oplossen? Laat de juiste persoon het probleem onderzoeken en een oplossing vinden. Er zijn leidinggevenden die dagen spenderen met het zoeken op Google naar oplossingen. Dat terwijl er teams zijn om daar aan te werken.
  5. Bewaar artikelen voor later – Terwijl je surft over het Web kom je geregeld interessante artikelen tegen. De verleiding om deze direct te lezen is groot, maar kost je enorm veel tijd. Zeker als je ook nog eens gelinkte artikelen begint te lezen. Een goede manier om deze tijd te besparen is de artikelen op te slaan om ze later te lezen. Gebruik een applicatie als Evernote om artikelen op te slaan. Boeiend is dat je op een later tijdstip als je door de bewaarde artikelen gaat je sommigen kan verwijderen zonder ze te lezen. Op het tweede zicht lijken deze toch niet zo belangrijk en zijn ze je tijd toch niet waard.

Stop het eindeloos surfen

Internet kan een geweldige bron van informatie zijn. Je kan er ogenblikkelijk oplossingen vinden voor de meeste problemen en dit met maar een paar klikken.

Deze hoeveelheid aan informatie zorgt er gelijk ook voor dat je er enorm veel tijd mee kan verspillen. Een eenvoudige zoekopdracht kan de verspilde tijd doen oplopen tot meerdere uren.

Leg je computermuis, tablet of Smartphone dus even aan de kant om je te concentreren op je taak.

VRAAG: Hoe voorkom jij dat je teveel tijd spendeert aan surfen op het web?


Tags

offline, onderbreking, online, Web


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.