4 verborgen hindernissen naar succes (en hoe ze te overwinnen)

Dit gaat niet over geld of timing op de beurs. Dit gaat over die geheime angsten die maar niet weg willen gaan.

Elke ondernemer, of would-be ondernemer weet wat de onzichtbare hindernissen naar succes zijn: gebrek aan kapitaal, angst om te falen, de beurs, … Er zijn echter ook een aantal interne hindernissen die veel krachtiger zijn, omdat ze onzichtbaar zijn.

 1. Angst om je familie en vrienden te ontgroeien
  Hindernis: Als je opgegroeid bent met het idee dat het financieel niet makkelijk is, of dat je niet te ambitieus mag zijn, dan is de kans reëel dat je angst is dat je vrienden en familie jaloers zullen zijn of je het succes niet gunnen.
  Wat te doen: Beschouw jezelf niet als een buitenbeentje maar als een pionier die nieuwe dingen ontdekt. Eenmaal je succes hebt kan je anderen helpen dat ook te bereiken.
 2. Angst om niet van het leven te kunnen genieten
  Hindernis: Veel verhalen over succes wijzen nadrukkelijk op de lange dagen dat iemand moest werken om dat succes te bereiken. Jij wil meer uit het leven halen dan van ’s morgens tot ’s avonds op kantoor te zitten.
  Wat te doen: Hoewel workaholics wel degelijk bestaan zijn er ook veel succesverhalen van mensen die van het leven genieten. De sleutel hiervoor is time management.
 3. Angst dat het niet volstaat
  Hindernis: Je bent bang dat als je doel bereikt is, je weer zal denken, ‘Is dit het nu?’. Dat is het gevoel dat je ook had toen je kleinere doelen bereikte in het verleden.
  Wat te doen: Voel dankbaarheid voor waar je vandaag staat en wat je hebt bereikt. Maak daar een gewoonte van en je zal nooit teleurgesteld zijn als je één van je doelen bereikt.
 4. Angst dat je iets beters mis loopt
  Hindernis: De keerzijde van optimistisch en enthousiast zijn is dat je ook de vele mogelijkheden ziet die het leven te bieden heeft. Wat als je het verkeerde pad hebt gekozen? Wat als je op een ander vlak een groter verschil had kunnen maken?
  Wat te doen: Deze hindernis gaat er onterecht vanuit dat het pad belangrijk is, niet de persoon die het bewandelt. Welk pad je ook neemt, je zal een verschil maken, op je eigen unieke manier.

Het herkennen van angsten is de eerste stap in het overwinnen ervan. Het overwinnen van je angsten is dan weer belangrijk voor je motivatie en dus ook je succes op lange termijn. Herken jij de angst die je o dit moment verhindert om succes te hebben, om een droom waar te maken?


Tags

angst, hindernissen


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.