10 Productieve hacks voor de camera van je Smartphone

Wat doe jij met je Smartphone camera?

Gebruik jij de camera van je Smartphone om foto’s te maken van je kinderen, vrienden of uitstapjes? Misschien zelf om selfies (woord van het jaar in 2013) mee te maken.

Mogelijk zie jij deze camera niet als middel om je productiviteit te verbeteren.

Laat je Smartphone de details onthouden. Zo moet jij dat niet meer doen. [tweet deze quote]

Smartphone cameraVandaag de dag heeft de meerderheid een Smartphone met camera op zak. We vertrekken zelfs zelden zonder onze Smartphone.

Realiseer je ook het potentieel van deze camera? Of gebruik je deze alleen om foto’s te maken van familie en vrienden?

Er te allen tijde aan denken dat je een camera bij hebt kan je helpen tijd en moeite te sparen. Of je nu de kleine dingen onthoud of de grote zaken die je bezig houden, de camera van je Smartphone is een krachtige tool.

10 productieve toepassingen voor uw Smartphone camera

  1. Leg Whiteboard en notities vast – Heb jij al eens meegemaakt dat je het whiteboard vol hebt geschreven tijdens een meeting en dat ook wil bijhouden? Alleen kom je er een dag later achter dat iemand het bord heeft gewist. Al je notities zijn verloren. Of die notities op van je collega die je nu zou moeten hebben? Neem hiervan een foto en sla deze op, je hebt de informatie nu bij handen en kan deze eenvoudig op je pc zetten. Het stelt je ook in staat meer aandacht te hebben voor de vergadering, want je bent minder aan het schrijven.
  2. Herinner je de details – Die lamp met speciale aansluiting die je maar 1 keer om de zoveel tijd nodig hebt. Het type inktpatronen voor je printer die je niet wekelijks besteld. Een takenlijst met foto’s op taakniveau zou hier handig zijn.
  3. Als reis-assistent – De camera van je Smartphone kan alles vastleggen. Bonnetje, waar je de wagen hebt geparkeerd, de nummerplaat van je huurwagen tot het nummer van je hotelkamer toe. Sla dit alles op in je Smartphone en win tijd door hier niet meer naar te moeten zoeken.
  4. Als document scanner – In een vergadering, onderweg, misschien zelfs thuis heb je mogelijk geen scanner bij de hand. Je Smartphone kan een foto omzetten in PDF. Zo kan je een document ondertekenen en per mail versturen als PDF.
  5. Maak een motiverende foto – Wat staat er op het vergrendelscherm van je Smartphone? In plaats van een nietszeggende achtergrond of natuur- of ruimtefoto kan je ook een motiverende foto gebruiken. Je bekijkt deze meermaals per dag. Er kan eender wat op je vergrendelscherm staan, als het je maar motiveert.
  6. Iets uitleggen – Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Stuur iemand dus liever een foto via sms of email dan het proberen te beschrijven.
  7. Om stukjes papier, business cards en Post-its te vervangen – Liever dan stapels business cards te verzamelen kan je er ook een foto van maken. Ook Post-its kan je fotograferen en opslaan.
  8. Om een video te maken – Een foto is misschien 1.000 woorden waard, video zegt nog vele malen meer.  Dit is zeker zo als je iets wil demonstreren of documenteren. Maak 1 video in plaats van meerdere foto’s.  Inventaris maken kan bijvoorbeeld veel sneller via video.
  9. Als Barcode scanner – Je kan je Smartphone gebruiken om onder andere barcodes en QR-codes te lezen.  Het is vaak sneller om een QR-code te scannen dan op je Smartphone een url in te geven. Vaak zie je deze codes op business cards.
  10. Voor videoconferences – Iemand zien draagt enorm veel bij aan een gesprek. Als je iemand niet persoonlijk kan ontmoeten is dit de beste keuze.

Zet je camera aan het werk!

Denk aan die camera van je Smartphone, je kan er veel productiever mee zijn dan alleen maar foto’s maken van vrienden en familie.  De kans is groot dat je je Smartphone toch altijd bij je hebt.

Vraag: Wat is het meest productieve dat jij doet met de camera van je Smartphone? Laat het weten in de reacties hieronder.

[related_post themes="flat"]

Tags

business card, camera, Evernote, smartphone, video


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.