10 overwinningen om te vieren

Voel jij je ontmoedigd door de dingen die je niet haalt? Spendeer jij je dag in frustratie? Je concentreren op wat je niet lukt, kan bijzonder ontmoedigend zijn.

Je bent gefrustreerd omdat je die taak niet klaar hebt gekregen.
Je bent gefrustreerd omdat je die afspraak niet hebt gehaald.
Je bent gefrustreerd omdat je dat rapport nodig hebt en het morgen pas krijgt.

Vier je overwinningen

Vier je overwinningen
Image coutesy of Photostock / Freedigitalphotos.net

Wanneer heb jij nog eens stil gestaan bij een overwinning? Dat goed gevoel dat je daar aan over hield staat in schril contrast met het gevoel dat hierboven beschreven staat. Het gevoel van overwinning, hoe klein ook, geeft je de motivatie om meer te doen. Je wil als het ware je overwinningsgevoel verder zetten. Wees dus trots op elke overwinning, hoe klein ook.

Vier kleine overwinningen. Ze dragen bij tot de grote.” [tweet deze quote]

10 overwinningen om te vieren

  1. Een taak beëindigen voor de deadline – Wees trots op jezelf. Het moet niet eens een groot project zijn. Verheug je in het feit dat je tijd hebt om na te kijken en te verbeteren wat je net hebt gedaan. Wees ook blij dat je niet de hele nacht hebt moeten doorwerken.
  2. Herinner je taken dankzij je takenlijst – Als je takenlijst je herinnert aan een taak die jij vergeten was, dan werkt je takenlijst. Laat je takenlijst je er aan herinneren, dan moet je dat zelf niet doen.
  3. Wees op tijd – Wanneer was je nog eens te vroeg op een afspraak. Je had tijd over, om je te ontspannen en dingen voor te bereiden. Je hebt voorkomen dat je op de laatste minuut nog even moet sprinten om er te geraken.
  4. Ga op tijd naar huis – Blijf jij altijd laat op kantoor? Je bent klaar om te vertrekken en plots duiken er brandjes op die je nog even moet blussen. Doe je werk en ga naar huis.
  5. Inbox leeg– Is je inbox leeg? Hoe lang is het geleden dat er geen mails in je inbox zaten? Dat je de rust hiervan mocht ervaren? Haal taken uit je inbox en zet ze op je takenlijst. Haal afspraken uit je takenlijst en zet ze op je agenda. Archiveer de rest. Een lege inbox is een reden om te vieren.
  6. Werk je noodzakelijke taken af – In tegenstelling tot je inbox zou je takenlijst nooit leeg mogen geraken. De taken op deze lijst zijn een motivatie om er aan te werken. Je kan wel de dringende taken en de ‘MOET’ taken afgewerkt krijgen. Vier elke dag het afwerken van de meest prioritaire taken.
  7. Vind dingen terug waar je ze plaatste – Je zou niet moeten zoeken naar dingen die niet op hun plaats liggen. Herken de tijd die je spaart door dingen te vinden waar je ze verwacht en waar je ze geplaatst hebt.
  8. Houd contactinformatie bij de hand – Contactinformatie opslaan van nieuwe contacten is een belangrijke vaardigheid. Als je iemand dringend nodig hebt zou je de contactinformatie direct moeten vinden. Wees blij als je er in slaagt om contactinformatie snel te vinden.
  9. Opgeslagen informatie ophalen – Notities nemen is belangrijk. Notities nemen en terug vinden als je ze nodig hebt … beter. Met een goede zoekopdracht kan je al veel vinden, ook al is het jaren oud. In combinatie met een goede organisatie vind je alles snel terug. Dat is een reden om te vieren.
  10. Tijd hebben om te ontspannen – Als je tijd hebt om te ontspannen, zorg dan dat je er van geniet. Aan de dagelijkse drukte ontsnappen is inderdaad een prestatie. Apprecieer je timemanagement systeem. Het stelt je in staat om je tijd te spenderen zoals jij het graag wil.

Kleine overwinningen tellen op

Vier je dagelijkse overwinningen. Ze moeten echt niet groot zijn. De kleine overwinningen helpen je momentum op te bouwen en stimuleren een positieve houding.

Reden genoeg dus om je overwinningen te vieren.

Vraag: Welke kleine overwinningen heb jij recent nog gevierd? Je kan hieronder je commentaar achterlaten. 


Tags

deadline, overwinningen


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.