10 dingen die je had kunnen doen, als je vroeg was opgestaan

VroegJe was van plan vandaag vroeg op te staan. Echter, gisteren is het wat later geworden dan gepland.

Nu, nadat je al tweemaal op de snooze knop van je wekker hebt gedrukt, moet je er haast achter zetten om op tijd klaar te raken voor het werk of om de files voor te zijn.

Wat had je gedaan gekregen als je vroeg was opgestaan?

Tot diep in de nacht opgebleven, wat heb je gedaan gekregen?

Je bent gisteren laat opgebleven, en wat heb je gedaan gekregen?

Was je productief?

Of heb je laat avond-shows bekeken? Of heb je eindeloos op het Internet zitten surfen? Of heb je Angry Birds, Piano Tiles of  Color Switch gespeeld?

Vroeg naar bed en vroeg aan de dag beginnen, zo krijg je dingen gedaan. [Klik om te tweeten]

Ga volgende keer vroeg naar bed, in plaats van door te gaan tot diep in de nacht, en start fris aan een nieuwe dag.

De vroege vogel vangt de worm

Er zijn mensen die zeggen dat ze ’s nachts productiever zijn. Het is echter mijn overtuiging dat de vroege vogel de worm vangt.

Vraag je dus af, voor je nog eens op de snooze-knop drukt, “Wat wil ik meer dan een paar minuten extra slaap?”.

Dit zijn 10 dingen die je kan doen als je vroeg aan de dag begint:

  1. Workout – De beste tijd om te trainen is de vroegste. Niets beter dan na het ontwaken je bloed te laten stromen. Je weet bovendien maar al te goed dat als je dit uitstelt tot na het werk … het er niet meer van komt.
  2. Lezen – Je wil meer lezen. Waar vind je echter de tijd en rust om dat te doen? Lees ’s morgens vroeg en start je dag met nieuwe ideeën en verhalen.
  3. Denken – Het beste moment om nieuwe ideeën te krijgen is ’s morgens. Je zal merken dat je veel ideeën doorkrijgt waar je onderbewuste tijdens je slaap mee bezig was.
  4. Inhalen – Controleer je takenlijst nog eens extra. Dit is het beste moment om die taken af te werken die je gisteren niet af hebt gekregen.
  5. Plan – Maak, voor je aan de dag begint een planning. Kijk in je agenda na wat je verplichtingen zijn vandaag. Voeg deze toe aan je takenlijst. Je weet nu wat je vandaag gaat doen en hoe je dat gaat verwezenlijken.
  6. Werk aan dat Grote Project – Wil je meer tijd om aan je grote project, je passie, te werken? Begin vroeg en werk er elke dag opnieuw aan. Dit kan je hobby zijn, je blog of de zaak die je aan het opstarten bent.
  7. Werk je ‘eeuwige’ taak af – Welke taak staat al weken (of maanden) op je takenlijst? Werk deze taak af op het moment dat je er je aandacht aan kan geven.
  8. Bereid je dag voor – Een plan hebben is goed, zie punt 5. In deze lijst. Maar je dag voorbereiden is het echte geheim. Kijk je notities voor die vergadering na, oefen de toespraak die je vandaag moet geven. Weten wat je moet doen en er klaar voor zijn, zijn twee verschillende dingen.
  9. Ontspan – Het moment dat iedereen nog slaapt is een geweldig moment om te ontspannen. Als je kinderen hebt is dit misschien je enige rustige moment van de dag. Geniet van de rust, stilte en het alleen zijn.
  10. Neem voorsprong – Ga je gang, start met je takenlijst! Versla je meest gevreesde taken, nog voor de dag goed en wel begonnen is.

Sta vroeg op en begin er aan

Jij kan die vroege vogel zijn. Jij kan vroeg opstaan en je voorbereiden op je dag.

Tegen dat de dag goed en wel begonnen is, heb jij al meer bereikt dan de meeste mensen op een ganse dag.

VRAAG: Wat krijg jij gedaan als je vroeg aan je dag begint? Noteer je antwoord hieronder!

 


Tags

productief, starten, vroeg


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.