Organiseren – Wat kan je in de winter doen?

0  comments

Organiseren, het is het begin van productiviteit. En dat is toepasbaar in elk seizoen. Het winterseizoen heeft wat organiseren betreft zo zijn voordelen. Er zijn dingen die je beter in de winter doet. Gewoon omdat dit je het leven net iets eenvoudiger maakt. 
Wat is het dan dat je beter in winter kan organiseren?

warme tas koffie in handen met wanten

Je diepvries

Dit is voor al wie een diepvries heeft, ongeacht of het gaat om een lademodel of een kistmodel. Hoewel deze laatste er waarschijnlijk net iets meer nood aan hebben aangezien het moeilijker is deze te organiseren.

Je diepvries maak je best één tot twee keer per jaar schoon of wanneer de ijslaag meer dan drie millimeter dik is. In eerste instantie kan je als voorbereiding, in de herfst bijvoorbeeld, zoveel mogelijk uit je diepvries gebruiken. Hoe minder er inzit, hoe minder tijd je nodig hebt als je er eenmaal aan begint.

Eraan beginnen doe je van zodra het buiten vriest en de vuilniskar langskomt. Op die manier combineer je een aantal voordelen:

  1. Wat je bij wil houden kan je tijdelijk buiten zetten zonder dat het ontdooid.
  2. Wat je weg wil doen kan je in vuilniszakken stoppen. Als je deze buiten laat staan dan gaan deze niet ruiken. 
  3. Door dit te doen de dag voor het ophalen van het vuilnis blijven de zakken niet lang staan.

Voor wie een diepvrieskast heeft met schuiven is het eenvoudiger om schuif per schuif te organiseren. Op die manier blijft de hoeveelheid op te ruimen spullen steeds overzichtelijk.

Voor wie een diepvrieskist wil organiseren is de uitdaging net iets groter. Alles zit hier immers in één groot volume. De enige manier op hier aan te beginnen is van boven naar onder.

Stop de etenswaren die je bij wil houden in een wasmand, deze kan je buiten in de vrieskoude zetten terwijl je de diepvries uitwas. Zorg er wel voor dat de wasmand niet te zwaar wordt. Diepvriesproducten kunnen gaan doorwegen.

Als de diepvries weer proper is kan je er alle etenswaren weer in stoppen. De vuilniszakken sluit je goed af en berg ze op of zet ze aan straat voor de vuilnismannen.

Volgende keer dat je gaat koken en iets uit je vriezer nodig hebt zal je verwonderd staan dat je het zo snel hebt gevonden. De kans is trouwens groot dat je van sommige etenswaren meer in voorraad hebt dan je dacht voor je ging opruimen.

Bovendien draait een diepvriezer zonder ijslaag ook zuiniger, dit is dus nog een budget tip bovenop.

Organiseren in je koelkast

Ook de koelkast kan je in de winter een keer schoonmaken. Hiervoor hoeft het zelfs niet te vriezen. Waarschijnlijk kan het zelfs beter niet vriezen. Etenswaren uit de koelkast worden beter fris gehouden.

Ook bij de koelkast wacht je best tot de dag voor het ophalen van het vuilnis. Dit gaat zeker op als het niet vriest of je vuilniszakken binnen staan.

Als de koelkast weer proper is kan je ze weer  vullen. Orden de etenswaren in logische groepen. Probeer deze groepen ook in stand te houden. Zo gaat het overzicht in je koelkast langer mee.

Het zal je plezieren volgende keer dat je de koelkast opent. Je kijkt immer weer in een propere en overzichtelijke koelkast.

Probeer niet je diepvries en koelkast op 1 dag te legen, proper maken en weer vullen. Het zou te veel kunnen worden en dan kom je in tijdnood.  Door de tijdsdruk die je ervaart zou je wel eens minder aandachtig kunnen zijn voor het ordenen van je koelkast of diepvries.

Deel je verhaal

Wat doe jij voor de organisatie van je diepvries of koelkast? Wanneer ruim jij de diepvries op? En wanneer je koelkast? Doe je dat alleen of met meerdere personen? Waar laat jij de etenswaren die je bij wil houden tijdens het poetsen van de diepvries of koelkast? Laat het hieronder in de comments weten en leer van elkaar.


Tags

Organiseren, winter


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.