Organiseren, wat is dat nu juist?

0  comments

Verschillende manieren van organiseren.

Wat versta jij onder organiseren of georganiseerd zijn? Is dat wanneer een kamer, bureau, tafel leeg is en er klinisch proper bij ligt? Of op je PC wanneer er geen iconen meer op je desktop staan zodat je ten volle kan genieten van de foto die er op staat?

Wat als je bij mensen waar de kamers netjes in orde zijn en nergens rommel te bespeuren is … een lade open trek? Is het dan nog zo georganiseerd? Vinden deze mensen direct terug wat ze zoeken?

Vinden wat je zoekt

Organiseren en zeker “georganiseerd zijn” gaat dieper dan het uiterlijk van een kamer of en bureau of desktop. Georganiseerd zijn gaat veel eerder over iets terug vinden al je het zoekt. Iemand waar het bureau vol papieren ligt is niet per definitie ongeorganiseerd. Het is zelfs perfect mogelijk dat deze persoon zijn spullen sneller vind dan wie een proper bureau heeft.

Of alles aan de kant moet zijn, of je juist een goed gevoel krijgt van een kamer met veel spullen, dat is niet zo belangrijk. Als je vlot kan vinden wat je nodig hebt of zoekt, dan is de hoeveelheid spullen die in het zicht liggen niet eens belangrijk.

Persoonlijkheid

Wat maakt dat de ene persoon zich zus en de ander zich zo organiseert is een kwestie van persoonlijkheid. Dat is het stuk waar ik als Professional Organizer niet aan kom. Als Professional Organizer leer ik je technieken, systemen om georganiseerd te geraken. Deze systemen stem ik als Professional Organizer af op wie jij als persoon bent? Het heeft geen zin om een iemand die wel wat spullen in het zich wil hebben te leren alles op te ruimen. Alles organiseren zodat je weet waar je spullen liggen en dat afgestemd op uw karakter is de enige manier om voorgoed naar een verandering te gaan.

Ben jij het opgeruimde type of het type dat alles in het zicht wil hebben? Dit is geen waardeoordeel, er zijn van beide types mensen te vinden met elk hun eigen uitdagingen.

Welk type ben jij? Hoe begin jij met organiseren? Deel het hieronder en laat ook weten waar het niet loopt zoals je zou willen.


Tags

Organiseren


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.