Een vliegende start

0  comments

Wie kent niet het spreekwoord, goed begonnen is half gewonnen? Daar is ook echt wel iets van aan. Als je een sterke start neemt met je dag, dan kan de dag bijna niet meer falen. Door de energie hoog te houden krijg je motivatie. Als de energie ’s morgens al laag is, dan is het bijzonder moeilijk om nog gemotiveerd te raken gedurende de dag.

Van je dag een goede dag maken kan je op drie manieren verwezenlijken. Door je dag voor te bereiden, de energie hoog te houden en te werken met focus gedurende de dag en door op het eind van de dag even terug te kijken. Onderstaande 7 tips overlopen deze delen en geven je dag een energieke start.

1.     Een proper bureau

Een wanordelijk bureau is een wanordelijk hoofd. Het is bijzonder moeilijk om je te concentreren en focus te houden als je niets kan terugvinden op je bureau. Gooi weg wat weg mag en berg op wat je nog nodig hebt. Morgen kan je dan starten aan een proper en georganiseerd bureau. Kijk maar eens wat dit doet met je energie.

2.     Stel doelen

Als je energie hoog is, dan wil je daar ook iets mee doen. Uitzoeken wat je nu eigenlijk moet doen haalt die energie weer naar beneden. Door de avond er voor je doelen te stellen voor de dag kan je er ’s morgens gelijk invliegen. Je zal verstelt staan hoeveel je tegen de lunch al hebt gedaan.

3.     Prioriteiten stellen

Gezien tijd in onze samenleving het meest waardevolle product is, wil je er zo efficiënt mogelijk mee omspringen. Je wil dan toch je meest productieve uren niet verspillen aan minderwaardige taken? Start ’s morgens met de belangrijkste taak, dan is die alvast achter de rug.

4.     Delegeren

Kijk eens kritisch naar je takenlijst. Zijn al de taken die hier opstaan wel voor jouw? Of kan je ze door iemand anders laten uitvoeren? Delegeer die taken naar de juiste mensen en je takenlijst voor morgen ziet er weer een stuk beter uit. Misschien is er dan toch tijd voor een echte lunch?

5.     Succes

Bepaal vandaag al wat je morgen zeker moet doen om van de dag een succes te maken. Op die manier begin je morgen met focus. Focus is vandaag de dag niet makkelijk, er zijn zeer veel afleidingen. Het kan dus zeker geen kwaad je focus de dag ervoor al veilig te stellen.

6.     Snelle start

Leg de avond ervoor alles klaar dat je nodig hebt om met die belangrijke taak te starten. Op die manier kan je starten zonder eerst te moeten zoeken. Dit geeft je een vliegende start en zorgt ook weer voor hoge energie en focus. Dingen alvast klaar leggen is overigens een perfecte taak voor op het eind van de dag, als de energie weer naar beneden mag.

7.     Evalueer je dag

Kijk op het eind van de dag een keer naar wat er goed ging en vooral naar wat er morgen beter kan. Door hier aandacht aan te besteden kan je morgen beter doen, efficiënter en met meer rust werken. Zo kan je elke dag beter en beter worden.

Na een dag van hoge energie is het uiteraard belangrijk om weer tot rust te komen, om energie op te doen voor de volgende dag.  Hoe je de energie weer naar beneden haalt is zeer persoonlijk. Sommige mensen vinden rust in sport, anderen in een wandeling of muziek. Besteed ook hier de nodige aandacht aan, te lang doorgaan haalt immers op termijn je energie naar beneden.

Hoe start jij je dag op een productieve manier? Deel je ervaring in de reacties hieronder!

[related_post]

Tags

delegeren


Misschien vind je dit ook leuk

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.