Peter WIllekens - Logo

Reis van je DROMEN naar resultaten met HALF DE INSPANNINGEN en DUBBEL DE RESULTATEN

De Time Management Reis

Deze dag noemt de Time Management Reis omdat ik geloof dat je doelen bereiken heel gelijklopend is aan een reis. Je tijd goed beheren doe je in bijna precies dezelfde stappen.

Deze training met het hele team doorlopen is zorgen dat iedereen op hetzelfde niveau staat en het team elkaar kan versterken en ondersteunen in productiever werken.


Vul onderstaand formulier in en wij contacteren je binnen de 2 werkdagen om de organisatie van deze training in uw bedrijf te bespreken.

De Time Management Reis In-Company

Gedaan met de dagen van ploeteren en hard werken om iets gedaan te krijgen.

Elke dag opnieuw gooien jij en je team alles in de strijd om zoveel mogelijk te doen. En toch komt er elke dag iets tussen. Het leven staat immers niet stil en ook al zijn jullie flexibel, en geven jullie overal een antwoord op, soms is de dag gewoon te kort. Er blijft zoveel te doen en iedereen is al zo druk bezet.


Hoe bewonderenswaardig dit ook is, het is geen strategie voor de lange termijn. Het is eerder een strategie om uitgeblust te geraken, om al je energie bij te verliezen.


Zie jij ook hoe jullie steeds meer moeten opboksen tegen alle afleidingen die zich dagelijks aanbieden? Het is niet eenvoudig om op die manier jullie doelen te bereiken aan het tempo dat jij zou willen. 


Ik begrijp die pijn, ik voel die pijn. Ik wil jullie heel graag helpen die pijn om te zetten in iets productiever, in een positieve team-energie. En dat kan, ik heb het al vaak gezien bij klanten van me. Daarom heb ik deze opleiding ontworpen. Op vraag van mijn klanten, om een antwoord te kunnen bieden op hun grootste uitdagingen in hun bedrijf.


Hieronder de verschillende modules van deze opleiding waaruit jullie kunnen kiezen in functie van jullie voorkennis en interesses:

De Modules

clock-o

Plannen

Schrijf je belangrijkste doelen op en we gaan er mee aan de slag. We maken er een planning mee en stellen prioriteiten.

Takenlijsten

Maak een duidelijk overzicht over je taken om zo steeds op weg te zijn naar je doelen. Welke lijsten heb je nodig? Welke kan je missen? Hoe kan je prioriteiten stellen?

Energiebeheer

Net zomin als de batterij van je smartphone een hele dag meegaat, is ook de kracht en werktijd van je eigen batterij beperkt. Met een persoonlijk energieplan kan jij je taken beter inplannen. Dit is nog sterker als jullie dit samen doen.

Uitstelgedrag

Samen met alle informatie die op je afkomt krijg je ook dagelijks een pak afleiding te verwerken. Hoe ga je daar mee om? Hoe kunnen jullie elkaar hiermee helpen?

E-mail beheer

Hoeveel mails krijg je elke dag? Heb jij nog overzicht over je mails en je taken? Hoe kan je een deel van je mails automatiseren en wat kan je doen om minder mails te krijgen? Uiteraard ook toepasbaar op functionele mailboxen. 

Concentratietechnieken

Er zijn zoveel afleidingen, van buitenaf, maar ook van binnenuit. Je concentratie en je focus worden constant bedreigd. Hoe ga je om met de storingen van sociale media, telefoon en email? Hoe kunnen jullie voorkomen dat jullie elkaars concentratie verstoren?

Effectief vergaderen

Vergaderen is niet lang bij elkaar zitten om de actualiteit te bespreken. Vergaderen is doelgericht en efficiënt samenzitten om het werk te faciliteren.

Delegeren

Delegeren is meer dan een taak doorschuiven. Het is mensen aanspreken op hun specialisatie, medewerkers laten groeien in hun functie en tegelijk tijd sparen om je eigen taken beter te doen.

Geheugentechnieken
& Administratie

Je geheugen trainen is je focus en concentratie trainen. Met deze technieken leer je op een eenvoudige manier dingen op lange termijn te onthouden.
Aansluitend zie je hoe je geheugen je helpt om in een fractie van seconden altijd al je documenten terug te vinden.

Burn-out

We lossen een burn-out niet op, we voorkomen die liever. Door de vroege symptomen van een burn-out te herkennen help je niet alleen jezelf maar ook anderen. Ken jij het verschil tussen een burn-out en stress? Uiteraard krijg je ook tips om beter voor jezelf te zorgen om een burn-out tegen te gaan.

Ik vind deze cursus zeer waardevol en onmisbaar in het werkleven. 


Ik heb er duidelijkheid en bevestiging door gekregen omtrent mijn ideeën en gevoel over ‘werk’. De cursus heeft me overtuigd en zekerheid gegeven om het juiste pad te zoeken/volgen,
niet altijd de gemakkelijkste weg.

Ik zie nu het belang van voldoening en werkplezier, wat zelfs energie geeft.


Zeer interessante en leerrijke opleiding.


De materie is snel toepasbaar

in de praktijk.


Door kleine veranderingen in kantoor krijgen we een snellere en betere werking.

M. M., Zakenkantoor Lommel

Wat nemen jullie mee naar huis?

  • De dag start met met een lijst van jullie eigen doelen. Met dat wat jullie vandaag nog willen bereiken en wat er nog niet van gekomen is, om welke reden dan ook. Dit inzicht is voor de meesten al een heel belangrijke stap, want heel vaak komt het er niet van om hierover na te denken.
  • Met die doelen gaan jullie aan de slag. We overlopen verschillende stappen om tot een zeer praktische lijst te komen van dingen die onmiddellijk gedaan kunnen worden. Zonder implementatie bereiken we immers geen verschil.
  • We kijken naar wat jullie stopt om aan die belangrijke taken te werken en jullie krijgen ook heel praktische tips om die bedreigingen, want zo kan je ze wel noemen, te elimineren. Zo hebben jullie meer tijd om jullie te richten op wat echt belangrijk is.
  • Iedereen krijgt zijn persoonlijk werkboek mee naar huis. Dit is zo ingericht dat het ook weer zeer praktisch is. Het werkboek bestaat uit verschillende onderdelen en heeft onder meer:
  • Op elke pagina de mogelijkheid om je inzichten en de mogelijke implementaties hiervan te noteren en in team te overlopen. Staan hier de volgende objectieven voor het hele team?
  • Pagina's voorin om alle inzichten en implementaties samen te brengen, zo moet jij je hele werkboek niet meer doorbladeren. Dat is niet alleen snel en duidelijk, het is ook nog eens super efficiënt.
  • Pagina's speciaal ontwikkeld om je doelen zeer efficiënt en compleet te noteren zodat je ze probleemloos kan noteren en omzetten in stappen die je kan implementeren.
  • Heel veel pagina's om alles te noteren dat jij wil bijhouden van deze opleiding.
profile-pic

Rijmwoorden of woordspelingen werken super goed bij mij

Rijmwoorden of woordspelingen werken super goed bij mij, een favoriete die in het Engels goed werkt is "lefty loosy, righty tighty" om te onthouden in welke richting je een schroef moet draaien om die vast of los te maken (heel gemakkelijk als je ondersteboven in een technische schacht hangt bijvoorbeeld). Bon, het is een alliteratie en geen rijm maar het komt op hetzelfde neer heh ;)

Bert Heymans
profile-pic

De 2-minutenregel is geweldig!

De 2-minutenregel is geweldig! Door kleine klusjes direct te doen voorkom je dat ze opstapelen tot een enorme berg werk. Ik ben ook erg blij met het lijsje van de bewaringstermijnen, volgens mij verschilt deze niet echt van de Nederlandse termijnen. Heb je ook tips voor een goed systeem, bijvoorbeeld multomappen of juist archiefdozen?

Linda

Schrijf ​jullie vandaag nog in

'De Time Management Reis' naar je bedrijf/afdeling halen?

Vul onderstaan formulier in en Wij contacteren je binnen de twee werkdagen om de organisatie van deze opleiding in je eigen bedrijf te bespreken. 

Jullie kunnen kiezen uit de beschikbare modules en zelf beslissen over de praktische aanpak zoals wanneer we starten, wanneer we lunchen en wanneer we de dag afsluiten.

De Time Management Reis In-Company

Copyright 2019, Peter Willekens - Disclaimer

>
Cookie's op peter-willekens.be

Deze website heeft haar privacybeleid bijgewerkt in overeenstemming met wijzigingen in de gegevensbeschermingswetgeving van de Europese Unie, voor alle leden wereldwijd. We hebben ook ons privacybeleid bijgewerkt om u meer informatie te geven over uw rechten en verantwoordelijkheden met betrekking tot uw privacy en persoonlijke informatie. Lees dit om de updates te bekijken over welke cookies we gebruiken en welke informatie we verzamelen op onze site. Door deze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met ons bijgewerkte privacybeleid.